Skaistā nākotne: Mēs neiesim iekšā konkrētikā • IR.lv

Skaistā nākotne: Mēs neiesim iekšā konkrētikā

4
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Gustavo prot neatbildēt, tomēr šo to uzzinām – ar Sudrabu jaunās partijas producenti neesot runājuši, ar Putinu pašlaik nevarot astrāli savienoties 

Līdz Gustavo mūzikai tiekam sarunas vidū, pirmās stundas beigās. Kopā ar partijas līdzdibinātājiem Viesturu Dūli un Aivaru Čivželi pastāvīgi atkārtojis, ka vai nu neatbildēs, vai vēl nezina atbildes, ko pošas darīt politikā un kādi ir viņa uzskati par konkrētiem politikas jautājumiem, Gustavo salīdzina partijas veidošanu ar savu «komforta zonu» – mūziķa darbu. «Kad es sāku rakstīt albumu, tajā posmā tu nekad nedzirdi manu pozīciju. Tu to dzirdi, kad albums jau ir gatavs.»

Piemēram, mēnesi domājis, kā uzrakstīt piedziedājumu dziesmai Everestā: «Ir jāapgūst, kas neapgūts, lai kļūst par lejām kalni. Ikreiz, kad kāds no maniem tēliem brūk, es atklāju sevi no jauna.» Viņš pasmaida: «Ideāli iederas šajā sarunā. Pašlaik mēs esam kalnā un tikai kāpjam tajā. Un pēc kāda laika šis kalns mums kļūs par komforta zonu.»

Mūsu sarunā šādas «komforta zonas» ir retums, un vienā brīdī Gustavo man pārmet: «Močī tu, protams… Tu pats laikam nejūti, bet enerģētiski tu vienkārši visu laiku sit.» Tomēr man arvien šķiet, ka rakstīt mūziku, ko citi var izvēlēties klausīties vai neklausīties, nav tas pats, kas pretendēt uz valsts varu un iespēju ar likuma spēku uzspiest citiem savu gribu. Tāpēc vēlētājiem būtu svarīgi saprast, ko viņš darīs kā politiķis. Laikam kārtējo reizi pārkāpju «cilvēciskumu», uz ko visi trīs mani pastāvīgi aicina, jo citēju citu viņa dziesmu: «Ir tikai viena dzīve, ko var sapist – savējā.» «Tas bija baigi sen,» Gustavo attrauc. «Es ceru, ka esmu audzis.» Un pasūta kolu ar citronu un ledu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu