Šņores un mērķi • IR.lv

Šņores un mērķi

4
Nellija Ločmele

 

Iepazīstieties – septiņgadnieks Morics. Nepacietīgi jau «simts reizes» pārlasījis sarakstu, kurā uzskaitīts viss skolai gādājamais. Viņu interesē matemātika, patīk lasīt burtus «savā gaumē», visvairāk gaida dabasmācību, bet, kad izaugs, grib strādāt par tūristu Āfrikā. Atlikušajās dienās līdz 1.septembrim viņam vēl jāiemācās tikai viena lieta – aizšņorēt kurpes. Citādi viņš ir pilnīgi gatavs skolnieka gaitām.

Mīļo Moric, vēlos palīdzēt kurpju šņoru jautājumā. Iesaku divas noderīgas interneta saites. Ticiet vai ne, kurpju šņorēšana ir iekļuvusi pat slaveno TED konferenču darba kārtībā un video krātuvē atrodama pamācība, kā to darīt pareizi, lai mezgli neraisītos vaļā – http://te.ir.lv/saitedrosi. Otra pamācība ļaus ietaupīt mūža stundas, kurpes sasienot zibensātri – http://te.ir.lv/saiteatri. Nu, re, gluži nevilšus sanāk arī trešā gudrība – jāmācās izdarīt izvēles!

Ja jau pat tik sīka praktiska gudrība kā kurpju šņorēšana ir apgūstama virtuāli vairākos veidos, kā lai neapmulst daudz nopietnākos un sarežģītākos izglītības tematos? Šajā žurnāla numurā pievēršamies jautājumam, kā pamudināt bērnus mācīties. Tehnoloģijas te ir daļa gan no problēmas, gan arī risinājuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu