Dūle nesola jaunu partiju dibināt šogad • IR.lv

Dūle nesola jaunu partiju dibināt šogad

17
Viesturs Dūle. Foto: Ieva Čīka, LETA

Jaunās partijas idejas nesēji grib piesaistīt jaunus un profesionālus cilvēkus

Vēl neesot zināms, vai partija “Skaistā nākotne” tiks oficiāli dibināta šogad, tomēr pie tās platformas izveidošanas darbs notikšot. Tā trešdien izteicās viens no partijas dibināšanas iniciatoriem, TV raidījumu un šovu producents un vadītājs Viesturs Dūle.

Sasauktajā preses konferencē Dūle norādīja, ka viņam ar kolēģiem neesot problēmu pateikt, ka viņi daudz ko nezina. Viņu mērķis esot piesaistīt jaunus un profesionālus cilvēkus, kuri būs gatavi iet politikā, ziņo LETA.

Mūziķis Gustavs Butelis teica, ka viņam nav mērķa kļūt par politiķi un Gustavo sevi joprojām redz mūzikas jomā. Taču ar “intelektuālā altruisma” ideju topošās partijas kolēģi cer piesaistīt profesionāļus, kuri būs gatavi iet politikā.

Partija, visticamāk, piedalīsies 2013.gada vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, taču konkrēta atbilde par to tikšot paziņota vēlāk. Savukārt par to, vai Dūle būs partijas kandidāts vēlēšanās, tiks lemts koleģiāli. Dūle gan pats sevi “neredz kā deputātu”, bet gan vēlas veidot cilvēku komandu darbam politikā.

Viņš norādīja, ka organizatori paši iet politikā, jo, aicinot to darīt arī jauniešus, vislabāk viņus var motivēt pašu parādītais piemērs. “Skaistās nākotnes” veidotāji cer uz apmēram 400 000 cilvēku, tostarp jauniešu, kuri varētu iesaistīties politikā un atbalstīt aktīvistu “radikāli atšķirīgo” pieeju, kādā veidā ir jāveido politika.

Partija vēlas piesaistīt tos daudzos cilvēkus, kuri “nebarojas no sistēmas”, un iekustināt viņus, apelējot pie “taisnīguma un godīguma jūtām”. Ideja par partijas veidošanu esot tapusi trīs gadus, briedusi divus gadus un pie tās strādāts vienu gadu, piebilda Dūle.

Jau ziņots, ka partijā plāno apvienoties Dūle, Butelis, režisors Aivars Čivželis un domubiedri. Partija tiekot dibināta Latvijas politiskās kārtības radikālai uzlabošanai un kvalitatīvai atjaunošanai ar mērķi “bez kavēšanās un apņēmīgi paātrināt valsts ekonomisko attīstību”. Tas tikšot panākts, pilnveidojot likumdošanu un “profesionāli ieviešot kārtību” valsts struktūrās, arī parlamentā, policijā, tieslietās, izglītībā, rūpniecībā un lauksaimniecībā.

Jaunās partijas “Skaistā nākotne” viens no pirmajiem uzdevumiem būšot veicināt visu iedzīvotāju slāņu izpratni par politiskajiem procesiem, mudināt sociāli aktīvas, intelektuāli attīstītas un uz garīgu pilnveidošanos tendētas jaunatnes iesaistīšanos politiskajās aktivitātēs. Partijas veidotāji uzskata, ka jaunatne atbilstoši Satversmei spēs jau pašos pamatos mainīt valsts pārvaldes struktūru, tādējādi “uz visiem laikiem atbrīvojot Latvijas iedzīvotājus no beztiesiskuma un nabadzības, ierēdņu uzurpēšanās un korupcijas visos varas līmeņos”.

Kā zināms, Dūle jau iepriekš kļuva pazīstams ar akciju “Oligarhu kapusvētki”, mudinot sabiedrību nostāties pret korumpētiem politiķiem. Savukārt pērn viņš kā Latvijas intelektuālās attīstības fonda pārstāvis 18.februāra referendumā par krievu valodas statusa maiņu aicināja balsošanas urnā iemest sabojātu biļetenu – tukšu vēlēšanu zīmi – vai arī biļetenu, uz kura uzrakstīts kāds pozitīvs vēstījums, tādējādi faktiski izniekojot vēlētāja balsi.

 

Komentāri (17)

Una Grinberga 29.08.2012. 13.21

Par skaistu nākotni!

P.S. Vai mājas lapa krievu valodā nozīmē, ka partijas biedru un atbalstītāju lokā tiek gaidīti jaunie un profesionālie, kas pat neprot lasīt latviski? A^2 vismaz bija par “labu Latviju”.

+12
-1
Atbildēt

0

lailabidzane 29.08.2012. 14.36

.
Hm…

“Skaistā nākotne”.
Tikpat tukšs, cik bezjēdzīgs nosaukums. Publikai vajaga šodienu. Tas pimkārt, bet otrkārt, ar nākotnes solījumiem acis mālē tie, kuri šodien neko sadarīt un sarūpēt nevar. Nav spējīgi.
Tātad, ne pieprasījumam trāpīts, ne piedāvājums saprātīgs.

“Dūle gan pats sevi “neredz kā deputātu”.. organizatori paši iet politikā, jo, aicinot to darīt arī jauniešus, vislabāk viņus var motivēt pašu parādītais piemērs”.
Tad iet vai neiet? Politikā.
Rāda vai nerāda? Piemēru.
Tātad – rada iespaidu, ka paši ne īsti ko saprot, ne parādīt var.

..”profesionāli ieviešot kārtību”..
Kā sacīja kāds zināms tipāžs – par tīrību nav jācīnās, ir jāslauka!
Nu, ja par slaucīšanu, tad jau “jauna slota tīri slauka”, un tad kļūst veca.
Tātad – lai stilīgi (ar visiem bonusiem!) novecotu, kādu brīdi slaucīs. Vai imitēs slaucīšanu.
Vai arī tikai paļurinās…

P.S.
“Ideja par partijas veidošanu esot tapusi trīs gadus, briedusi divus gadus un pie tās strādāts vienu gadu.”
Tiešām “sabrieduši”! Un “sastrādājuši”!

+8
-1
Atbildēt

0

dro 29.08.2012. 18.04

urģis Liepnieks uzsver, ka topošā kustība, iespējams, varētu veiksmīgi ieņemt Muļķu partijas nišu, taču «izskatās, ka V. Dūle pilnā nopietnībā pretendē uz lielo politiku, lai gan nav iedziļinājies procesos un pauž krogus līmeņa spriedelējumus». Tiesa, pēdējās pašvaldības vēlēšanas beidzot esot iezīmējušas kvalitatīvu uzlabojumu vēlētāju izpratnē par to, ka ne katrs populārs cilvēks var kļūt par politiķi. «Mūziķiem un politiķiem ir radikāli atšķirīgas kompetences, un cilvēki to beidzot ir sapratuši, jo mūziķi vairs netiek masveidā iebalsoti pašvaldību domēs,» komentē eksperts.

Savukārt politologs Filips Rajevskis norāda – arvien skaidrāk top redzams, ka Latvijas politiskajā spektrā ir brīvas nišas un pastāv arī sabiedrības pieprasījums pēc jaunām partijām. «Katram, protams, ir sava izpratne par to, kā šīs nišas aizņemt. Ja Zatlera Reformu partija, ienākot lielajā politikā, bija ideālistiska, tad V. Dūles kustības pieteikums ir klaji utopisks un nerealizējams. Labākajā gadījumā tas var rezultēties ar partijas izveidošanu un dažu jaunu seju parādīšanos. Taču nekāda tālāka attīstība tik haotiskam, nekompetentam piedāvājumam nav iespējama,» pauda politologs.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu