Par fotoradariem policijai sniedz skaidrojumu uz 200 lappusēm • IR.lv

Par fotoradariem policijai sniedz skaidrojumu uz 200 lappusēm

7
"Vitronic" fotoradars. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Policija pagaidām nav gatava komentēt no “Vitronic” saņemto dokumentu saturu

Fotoradaru ieviesēja “Vitronic Baltica un partneri” (“Vitronic”) Valsts policijai (VP) kopā ar pielikumiem uz 200 lapām iesniegusi situācijas skaidrojumu un priekšlikumus problēmu risināšanai, ziņo LETA.

Šo situācijas skaidrojumu par laikus nepildītajām līgumsaistībām “Vitronic” nosūtījis kā atbildi uz VP 24.jūlija paziņojumu par fotoradaru līguma laušanu, informēja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma. “Skaidrojumi ir diezgan apjomīgi, tāpēc saskaņā ar līguma nosacījumiem VP tie ir jāizvērtē ne ilgāk kā desmit darbdienu laikā, lai pieņemtu atbilstošu lēmumu,” sacīja Holma.

Ņemot vērā skaidrojumu un priekšlikumu lielo apjomu, VP pagaidām nav gatava komentēt no “Vitronic” saņemto dokumentu saturu.

Jau ziņots, ka, visticamāk, “Vitronic” radušos situāciju skaidros ar negaidītām grūtībām iegūt fotoradaru izvietošanas vietām blakus esošo zemes īpašnieku piekrišanu viņu zemi izmantot elektrības kabeļu pievilkšanai, lai varētu darbināt fiksētās ātruma mērīšanas ierīces. Uzņēmums arī, iespējams, apgalvos, ka “Latvijas krājbankas” krahs pērn novembrī apgrūtinājis projekta finansēšanu.

24.jūlijā VP paziņoja par nodomu lauzt līgumu ar “Vitronic”, kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus. Tam sekoja paziņojums, ka 27.jūlijā tiesā ir ierosināta “Vitronic” tiesiskās aizsardzības procesa lieta. Saskaņā ar tiesas lēmumu “Vitronic” divu mēnešu laikā ir jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns.

Pēc VP paziņojuma 20 darba dienu laikā jeb līdz 22.augustam uzņēmumam tika dots laiks sniegt paskaidrojumus par līguma neizpildi. Pēc paskaidrojumu saņemšanas VP desmit darbdienu laikā jāizlemj par situācijas skaidrojuma un priekšlikumu noraidīšanu un līgums tiks uzskatīts par izbeigtu ar 2012.gada 22.augustu, vai arī jāatzīst privātā partnera skaidrojums par atbilstošu un jānosaka līgumsaistību izpildīšanas termiņš, kas nedrīkst pārsniegt vienu mēnesi.

VP ar paziņojumu par nodomu lauzt līgumu nāca klajā pēc tam, kad līdz 23.jūlijam “Vitronic” kopumā bija uzstādījis un VP nodevis 27 stacionāros fotoradarus, bet piecās vietās bija uzstādīti betona pamati un notika elektrības pievades darbi.

Jau ziņots, ka saskaņā ar noslēgto līgumu uzņēmumam pavisam bija jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 60 jābūt tikai butaforijām. Papildus tam komersantam jānodrošina arī 30 pārvietojamo fotoradaru darbība.

 

Komentāri (7)

mārtiņš meiers_ 20.08.2012. 18.16

Šķiet, ka Andrejam Upītim radies nopietns konkurents.
Te 5 nodaļās ir aprakstīts, kā montierim negāja ar skrūves skrūvēšanu…

+12
0
Atbildēt

0

aivars_silins 21.08.2012. 06.35

Tūdaļ sāksies tāds pat neizlēmības maratons, kā ar Vilnīti. Beigsies ar to, ka valsts maksās kompensāciju. Uzņēmums ieguvējs jebkurā variantā. Mūsu amatpersonas spēj būt izlēmīgas tikai vienā jautājumā – kad jāpalielina pašu algas. Kurš slēdza līgumu? Vai kādreiz kāds par kaut ko atbildēs?

+8
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 21.08.2012. 08.31

baigi gribētos jau to līguma tekstu redzēt..parasti jau komerclīgums sastāv no līguma priekšmeta, cenas, izpildes termiņiem un līdzvērtīgas pušu atbildības līguma nepildīšanas gadījumā, bet visa šī epopeja rada aizdomas ka šis nu nav tas gadījums un ka līgums sastādīts tā ka valsts intereses neko diži aizsargātas nav .. man kā nodokļu maksātāju neinteresē proza uz 200 lapām, bet sausais atlikums..muļķīgs protams jautājums, bet kur ir stacionārie radari un kāpēc ir tāds bardaks ka valstij jāauklējas ar kaut kādu firmeli kas nevar nodrošināt līguma izpildi un kā atbildēs tie kas tik slikti aizstāv valsts intereses ?

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu