Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Kristīne Simsone

 

oooo Tumšais bruņinieks atgriežas / The Dark Knight Rises. Kristofera Nolana uzņemtā Betmena triloģijas noslēdzošā daļa ir episka, padrūma un brīžam visaptverošas fatalitātes sajūtas pilna. Nolans ir stratēģis un lentes sižetu būvē kā daudzslāņainu konspirāciju, kas reizē ir gan filmas intelektuāli stiprākā puse, gan klupšanas akmens, jo brīžam samoka vēstījumu. Lai gan nevienu aktierdarbu nevar saukt par viduvēju, antivaroņa – teroristu līdera Beina – tēls salīdzinājumā ar triloģijas iepriekšējās daļas ļaundari Džokeru aktiera Hīta Ledžera izpildījumā ir jūtami neizteiksmīgāks. Pie vainas maska, kas slēpj jebkādu mīmiku. Toties Annas Hetevejas seksapīlā kaķsieviete ir pārliecinoša – viņa spēlē ar dzirksti un asprātību. Kopumā ļoti labi, taču ne elpu aizraujoši. No 27.jūlija.

oo Rozvudas iela / Rosewood Lane. Otrās raudzes šausmu trilleris ar visai švaku sižeta līniju: psihiatre ievācas mājā, kurā nesen nomiris viņas vardarbīgais tēvs, taču drīz vien kļūst par ciema bubuļa – vietējā avīžzēna – sadistisko joku upuri. Tā arī neattīstot gandrīz neviena varoņa stāstu līdz galam un atstājot personāžus slīkstam vienmuļā plakanībā, Rozvudas iela neīsteno savu galveno ambīciju – nobaidīt skatītāju. Jo kāda gan baidīšanās par to, kas neraisa interesi un garlaiko. No 27.jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu