Atkal purvā • IR.lv

Atkal purvā

3
Policisti apsargā Barclays centrālo biroju Londonā, lai novērstu protestēju ielaušanos.

Globālo finanšu pasauli satricinājis jauns skandāls – atklājies, ka vairākas bankas apzināti manipulējušas ar LIBOR procentu likmi, ar to nodarot investoriem miljardiem lielus zaudējumus

Kad Bobs Daimonds apsēdās britu parlamenta apakšpalātas deputātu priekšā, viņš izskatījās sanervozējies. Tikai dienu iepriekš viņš bija spiests atkāpties no varenās Barclays bankas vadītāja amata. Tagad Daimonds, kuru līdz šim uzskatīja par vienu no ietekmīgākajiem cilvēkiem finansistu aprindās, izskatījās mazs un vārīgs.

Viņš sev glāzē ielēja ūdeni, izskaloja rīkli un kabatlakatiņā noslaucīja muti. Un tad sāka izklausīties pēc ietiepīga bērna – tāda bija sajūta, klausoties baņķiera versiju par to, kā finanšu institūcija, kas ir viņa pārvaldībā, manipulēja ar procentu likmēm, kā iznākums ir amata zaudēšana.

Jā, Barclays darbinieki uzvedušies negodprātīgi, gadiem ilgi manipulējot ar likmēm, taču viņš pats par to neko neesot zinājis. Turklāt līdzīgi savus finanšu rādītājus esot uzspodrinājušas arī citas bankas. «Es mīlu Barclays. Vēsture novērtēs Barclays kā apbrīnojamu institūciju tajā strādājošo cilvēku dēļ.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu