Pacenties! • IR.lv

Pacenties!

Nellija Ločmele

Ir jautājumi, uz kuriem ir ļoti grūti atbildēt. Parasti tie sākas ar «kāpēc?». Reizēm ir ļoti grūti tos arī uzdot.

Eksprezidents Valdis Zatlers ar ķirurgam raksturīgo izlēmīgumu ir apņēmies tuvākajās nedēļās meklēt atbildi uz šādu sarežģītu jautājumu – kāpēc viņu ir piemeklējis vēzis?

Politiķis, kurš pirms gada, rosinot Saeimas atlaišanu, pieņēma vienu no mūslaiku Latvijā dramatiskākajiem lēmumiem, tagad pārdzīvo dramatisku pārbaudījumu paša dzīvē. Intervijā Zatlers atklāj, ka nu kā pacients pārbaudīs teoriju, kuru savulaik radījis kā ārsts – proti, tikai katrs pats spēj atbildēt uz jautājumu, kāds iekšējs konflikts ir izraisījis slimību, un to novērst. «Ir cīņas, kurās ir simtprocentīgs zaudējums. Cīņa ar sevi. Bet es pacentīšos,» viņš sola.

Atklātība šādā nelaimē nav viegla izvēle, taču Zatlers grib, lai viņa pieredze, bez vaimanāšanas tiekot galā ar audzēja diagnozi un ārstēšanu, ir pozitīvs piemērs citiem. Tāpēc – lai mudinātu vīriešus pārbaudīt savu veselību -, viņš publiski atklāj arī diagnozi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu