Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Saeima ratificējusi ES jauno fiskālās disciplīnas līgumu.
Par līgumu pagājušo ceturtdien balsoja 67 deputāti no Vienotības, Reformu partijas, apvienības VL-TB/LNNK, «Olšteina sešinieka» un ZZS. Pret – 29 apvienības Saskaņas centrs deputāti. 25 ES dalībvalstis 31.janvārī Briselē vienojās par Līgumu par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomiskajā un monetārajā savienībā. 

Otrdien Latvijā trīs dienu valsts vizītē ieradās Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. No Tallinas līdz Tartu Ilvess bija devies ar regulāro pasažieru vilcienu, taču Tartu pārkāpa speciālā vilcienā, kas kaimiņvalsts prezidentu atveda uz Rīgu. Šī bija pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad kāds no valstu vadītājiem, ierodoties oficiālajā vizītē, izmantojis dzelzceļu.

Eiropas Komisija ir pārskatījusi uz augšu Latvijas izaugsmes prognozes. Februārī tika prognozēts, ka šogad Latvijas iekšzemes kopprodukts augs par 2,1%, bet maijā publicētajā ziņojumā EK sagaida 2,2% kāpumu. 2013.gadā tiek sagaidīta 3,6% Latvijas IKP izaugsme. Līdz ar to Latvijai šogad tiek prognozēts trešais straujākais IKP pieaugums ES pēc Polijas (2,7%) un Lietuvas (2,4%), bet 2013.gadā – otrais straujākais pēc Igaunijas (3,8%).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu