Mamma un mamma • IR.lv

Mamma un mamma

2
Līga Kļaviņa (pa kreisi) un Evita Goša.
Ieva Alberte

Evita Goša plāno tiesāties, jo deviņus gadus ilgās attiecības ar Līgu Kļaviņu juridiski nevar pierādīt. Viņas viena otrai skaitās sveši cilvēki. Arī Līgas četrus mēnešus vecais Niko Mariss, ko viņas audzina kopā 

Lesbietei bērns no geja! Olimpiete lesbiete Kļaviņa dzemdējusi gejam frizierim Pēram dēlu! – šāgada pavasarī līksmoja dzeltenie portāli. Juhūū! Un bija jau arī iemesls, jo tas ir pirmais publiski zināmais gadījums Latvijā, kad lesbiešu pāris audzina bērnu. Sarunai ar žurnālu Ir Līga Kļaviņa un Evita Goša piekrīt, lai atbalstītu un iedrošinātu tos cilvēkus, kuri ir līdzīgā situācijā. Viņu Niko Mariss nebūt nav pirmais bērns, kas Latvijā aug viendzimuma pārim. Kā turpmāk dzīvot šādām savienībām, kas Latvijas Satversmē netiek definētas kā ģimenes? 

Gribējās uzkrist duncim
Līga un Evita dzīvo Rīgas centrā, plašā dzīvoklī. Līga ir basketbola fiziskās sagatavotības trenere, Evita – juriste privātā uzņēmumā. Izglītojušās ārzemēs, finansiāli nodrošinātas, patīk ceļot. Šogad – Bulgārija, nākamgad – Dominikāna. Ne par gramu citādas kā vairākums no mums. Arī iepērkas Rimi, arī iet uz kino. Svin Latvijas svētkus un maksā nodokļus. Viņas ir pāris kopš 2003.gada. 

Darbdienas vakarā Evita pārrodas mājās ap astoņiem vakarā. Līgai uz rokām mazais Niko. Evita un Līga sabučojas. Niko pavērš skatienu augšup, novicinās ar rokām un pie sevis nosmaida. Vērojot sadzīvisko ainu ar divām mammām un bērnu, kad Evita gatavo piena maisījumu un Līga bērnu midzina, viss izskatās dabiski. Gādīgi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu