Pārskrējās • IR.lv

Pārskrējās

4
Kritiskais punkts, kad jāiet malā, ir tad, kad cilvēks jūtas slikti. Zūd orientācija. Ja sāk reibt vai sāpēt galva.
Ieva Alberte

Skriet ir labi. Skriet ir veselīgi. Bet – kā apjaust, kad skriešanā sasniegts kritiskais punkts un laiks paiet malā? Pirms gada maratonā to nesaprata Nils Ušakovs un kāds zviedrs. Pirms diviem mēnešiem, skrienot gar jūru, nomira Lauris 

Skriešana pašlaik ir akla modes lieta, tāpat kā māja un mašīna kredītu buma laikā, – vēstulē žurnāla Ir redakcijai par skriešanu un maratoniem raksta Edīte. Kāds viņas attāls paziņa nomiris skrienot. Pie jūras. Edīte par skriešanu ir nobažījusies, jo viņas vīrs gatavojas maratonam. «Gatavs dzert spēka dzērienus, lai tikai paveiktu garo skrējienu. Mani baida tas, ka daudzi neapzinās risku, ko var nodarīt veselībai. Tik ļoti gribētos, lai cilvēki apstājas.» 

Attālais paziņa, kurš nomira skrienot, ir 28 gadus vecs vīrietis. Trešdien, 11.aprīlī, plkst.17.02 pēdējoreiz manīts Draugiem.lv. Pēc tam viņš devās skriet. Cik kilometrus – neviens nezina. Pirms skriešanas bija ienācis ciemos pie netālu dzīvojošā tēta. Viņam ir smagi par to runāt, un sarunai piekrīt ar noteikumu, ka tā būs anonīma. Tēvs  –  Egons, dēls  –  Lauris. 

«Ceturtdienas rītā man zvanīja no darba. Prasīja, kur Lauris,» atceras Egons. Sirms, kalsns kungs. Atceroties 12.aprīli, viņš nodreb un novalda asaras. Todien uzreiz zvanījis dēlam. Telefons izslēgts nebija, tikai neatbildēja. Laura draudzene jau vairākas dienas bija ārpus valsts. Egons palūdza draugus aizbraukt uz Laura dzīvesvietu un apskatīties. Arī pats devās turp. Dzīvoklī neviena nebija. Mobilais telefons – istabā. Egona dzīvesbiedrene taujāja zīlniecei, kur Lauris varētu būt. Teica, lai meklējot pie jūras. Kad Egons ar draugiem bija izstaigājis apkārtni un dēlu neatrada, viņš nolēma doties uz policiju, lai ziņotu par pazušanu. Ieraudzījuši Egonu, vietējie policisti atbildēja, ka zina, kas noticis. Parādīja fotogrāfijas, kurās Lauris gulēja smiltīs miris. «Man palika slikti, izsauca ātros,» atceras Egons. Viņam nav skaidrs, kāpēc no policijas nezvanīja jau tad, kad Lauri atrada un nogādāja uz tiesu medicīnisko ekspertīzi. Tas būtu aiztaupījis staigāšanu un meklēšanu, neziņu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu