Miljonu emigrācija • IR.lv

Miljonu emigrācija

2
Krievu miljardieris Dmitrijs Ribolovļevs atļāvies divus vērienīgus pirkumus — villu Maiami un plašu dzīvokli Ņujorkā, kas uzstādīja jaunu pārdošanas cenas rekordu

ASV nekustamo īpašumu tirgu pēdējā laikā satricinājuši vairāki iespaidīgi darījumi – ar vērienu iepērkas krievu bagātnieki. Tiek izteikta versija, ka miljonāri steidz ieguldīt savu naudu ārzemēs pirms Vladimira Putina kārtējās atgriešanās Kremlī

Aizpagājušajā mēnesī vienā no Brodvejas sānielas teātriem uz trim stundām sapulcējās vairāk nekā 200 nekustamo īpašumu mākleru un juristu, no kuriem daudzi tiek uzskatīti par lielākajiem dūžiem Manhetenas īpašumu tirgū. Pulcēšanās iemesls bija nevis vēlme baudīt mākslu, bet gan nauda, precīzāk – kā visveiksmīgāk pārdot vairākus miljonus vērtas mājas un dzīvokļus klientiem no Krievijas un citām Austrumeiropas zemēm. 

Malkojot vīnu un uzkožot sieru, mākleri klausījās juristu un bankas pārstāvja analīzi par pēdējā laika lielākajiem darījumiem: bijušā kālija mēslojuma tirgotāja Dmitrija Ribolovļeva pirkumi gan Ņujorkā, gan Floridā – kopumā viņš iztērēja 188 miljonus dolāru; komponista Igora Krutoja dzīvoklis virs Plaza viesnīcas par 48 miljoniem; bijušā Krievijas finanšu ministra vietnieka Andreja Vavilova jaunie apartamenti dvīņu debesskrāpju kompleksā Time Warner Center par 37 miljoniem un tamlīdzīgi. 

Kopumā nekustamo īpašumu tirgus Amerikā aizvien cenšas izķepuroties no krīzes, taču to nevar teikt par pašu dārgāko tirgus segmentu – tajā nauda steidz ieplūst no dažādiem pasaules nostūriem, ieskaitot tā dēvētās jaunās ekonomikas – Brazīliju, Indiju un Ķīnu. Tomēr nekas nepārspēj krievu vērienu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu