Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

1
Bīstamā metode
Kristīne Simsone

 

ooo Bīstamā metode / A Dangerous Method. Lai gan režisora Deivida Kronenberga vārds daudziem saistās ar ķermenisku mutāciju pilnām šausmenēm, šī lente priecē acis ar smalku vizuālo estētiku, kura noskaņās attāli līdzīga Klimta darbiem. Arī filmas spēcīgie dialogi ir galveno censoņu Gustava Junga un Zigmunda Freida cienīgi. Vienīgi šī rimtā, taču provokatīvā lente par psihoanalīzes tēvu attiecībām mazliet cieš no sadrumstalotas uzbūves un neviendabīga aktieru tēlojuma. Vigo Mortensens Freida lomā ir pārliecinošs, un Maikls Fasbenders Jungu izspēlē ar ieturētu eleganci, taču Keira Naitija neirotiskas pacientes lomā ir tik pārspīlēta, ka balansē uz komiskuma robežas. No 23.marta. 

Pēdējā brīdī: Nuit de la glisse 3D / At the very last moment: Nuit de la glisse 3D. Jaunākais veikums no ilggadējās dokumentālo filmu sērijas par ekstrēmajiem sporta veidiem. Šoreiz «adrenalīna mednieks» – režisors un operators Tjerī Donārs iemūžina gan iespaidīgus nobraucienus Alpos, gan viļņu ķeršanu Portugāles krastos, turklāt 3D. Filmu neesmu redzējusi. No 27.marta. 

ooo Mīlestība ilgst trīs gadus / L’Amour dure trois ans. Franču autors Frederiks Beigbeders veiksmīgi debitē režijā, ekranizējot savu romānu, kurā ar autobiogrāfisku atklātību dalās romantiskajās nedienās un teorijā par to, cik ilgi, viņaprāt, spēj dzīvot mīlestība. Patiešām asprātīgi un, protams, ciniski. No 23.marta. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu