Nobriedis • IR.lv

Nobriedis

2
Jura Kaukuļa grupas jaunākais albums Dzīvnieks pilsētā izvirzīts Mūzikas ierakstu gada balvai 2011 divās nominācijās: labākais roka albums un labākā dziesma (Viņa grib tik daudz).
Ieva Alberte

«Es neredzu sevi Eirovīzijā. Tā ir jauniem un skaistiem,» saka Juris Kaukulis, kuru neredzēt arī dejošanas un dziedāšanas šovos. Viņa Dzelzs vilks spējis bez tā iztikt 20 gadus. Nedēļas nogalē grupa aicina uz diviem jubilejas koncertiem

Tas bija pirms vairāk nekā desmit gadiem. Uz Dzelzs vilka koncertu Ventspilī bija ieradies viens cilvēks. Meitene. Tā pati no Rīgas. Mūziķi novāca aparatūru un brauca mājās. Šāgada sākumā uz Dzelzs vilka 20.jubilejas koncertu Palladium biļetes izpirka ļoti ātri. Nācās organizēt papildkoncertu, biļetes uz to ir nopērkamas. Dzelzs vilka vilcējspēks, mūzikas un vārdu autors ir Juris Kaukulis. Par viņu arī stāsts.

Juris dzimis Siguldā, līdz 21 gada vecumam dzīvojis Mālpilī. Mamma ir angļu valodas skolotāja, beigusi Kultūras darbinieku tehnikumu, un, kā saka Juris, «viņas sirdslieta ir kultūra». Tētis – pēc izglītības fiziķis, darbojies elektronikas jomā un bijis skolotājs. Kaukuļu ģimenē ir pieci bērni, Juris ir vidējais starp divām māsām un brāļiem. Par viņu jaunākā māsa Dace Goldmane, LNT žurnāliste, atceras, ka Juris aizrāvies ar močiem, taču mūzika bijusi vistuvākā, un «viņš turpina sekot savai sirdij».

Mūzikas skolā Juris mācījās ģitāras spēli un 14 gadu vecumā sāka muzicēt kopā ar Valēriju Cīruli. Abi nodibināja grupu, nodienēja armijā, Juris – Čehijā, un atkal spēlēja kopā. Kad Valērijam un Jurim pievienojās taustiņnieks Kaspars Tobis, viņi divus gadus trijatā muzicēja uz ielām Vācijā. Par pirmo naudu nopirka instrumentus, no otrās tūres jau brauca mājup automašīnā. Tieši Vācijā Tobis iepazina Juri kā rūpīgu cilvēku. «Saslimu. Juris zvanījās apkārt un meklēja paziņas, kuri varētu man palīdzēt.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu