Instrumenti vs Luijs Fontēns • IR.lv

Instrumenti vs Luijs Fontēns

3

Pagājušonedēļ žurnāla lappusēs uzdūros Luija Fontēna rakstam par grupas Instrumenti koncertu Liepājā, kurš, maigi izsakoties, vairāk piederētu kādai blogu vietnei, nevis recenzijai žurnālā

Tā nu es, apņēmības pilns, 11.decembrī devos uz Arēnu Rīga, lai pārliecinātos pats savām acīm un ausīm par grupas Instrumenti varējumu uz skatuves. 

Jau uzzinot, ka pārdoto biļešu skaits ir lielāks, nekā bija plānots, kļuva skaidrs, ka tas ir notikums Latvijas mūzikā. Muzikālais un vizuālais baudījums koncertā radīja iespaidu, ka šī grupa ir ieradusies pie mums no nākotnes un tā varētu būt nesaprotama «veciem rokeriem», taču ne jaunajai paaudzei. 

Baudot dziesmas un videoprojekcijas (sasodīts! – kā lai to vispār definē vienā vārdā), man tā arī neradās neviens «plaukts», kurā varētu ielikt Instrumentu mūziku, nemaz nedomāju to salīdzināt ar Raimondu Paulu vai Žanu Mišelu Žāru, kā to darīja Fontēns. Atzīstos, ka bundzinieka Riharda Fedotova līdziespēlēto Instrumentu gabalu Recycling ilgstoši uzskatīju par kādas nezināmas ārvalstu grupas oriģinālu un nesekmīgi mēģināju atrast tā autorus internetā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu