Ušakovs parakstījies par krievu valodu kā otro valsts valodu • IR.lv

Ušakovs parakstījies par krievu valodu kā otro valsts valodu

67
Nils Ušakovs pašvaldību tikšanās laikā. Foto: Raitis Plauks, F64

CVK paziņos datus par parakstīšanās gaitu pirmajā nedēļā

Lai arī “Saskaņas centrs” (SC) vārdos neatbalsta referenduma rīkošanu par otrās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, tā līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs ir parakstījies par referenduma sarīkošanu.

To politiķis paziņojis rakstā Ir.lv. Savu rīcību viņš skaidro nevis kā vēršanos pret latviešu valodu, bet gan cīņu par savu pašcieņu.

Pirms tam Ušakovs paziņoja, ka neatbalsta organizācijas “Dzimtā valoda” rīkoto parakstu vākšanu par krievu valodu kā otro valsts valodu.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien paziņos datus par to, cik daudz Latvijas pilsoņu pirmajā parakstu vākšanas nedēļā ir atbalstījuši ideju par oficiālu divvalodību Latvijā, valsts valodas statusu piešķirot arī krievu valodai, ziņo BNS.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars pagaidām atturējās vērtēt, kāda līdz šim ir bijusi pilsoņu aktivitāte Satversmes grozījumu ierosināšanai. Tomēr viņš norādīja, ka pirmajā dienā bijusi vērojama liela aktivitāte atsevišķos iecirkņos, piemēram Rīgā un Daugavpilī.

Viņš minēja, ka daļa sabiedrības Latvijā bija gaidījusi šo brīdi, jo biedrība “Dzimtā valoda” jau vasarā paziņoja, ka nepieciešamais parakstu skaits Satversmes grozījumu tālākai virzībai ir savākts, bet parakstu vākšana sākās tikai novembrī. Vienlaicīgi esot arī iecirkņi, kuros par krievu valodu neesot parakstījies neviens. Nekādas sūdzības par līdz šim notikušo parakstu vākšanas gaitu CVK nav saņēmusi.

Jau ziņots, ka biedrība “Dzimtā valoda” sākotnēji CVK iesniedza 12 tūkstošus pilsoņu parakstu, lai oficiāli visā Latvijā par Satversmes grozījumiem notiktu parakstu vākšana. Ja parakstu vākšanā par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai būs parakstījušies 154 379 pilsoņi, Satversmes grozījumus iesniegs Saeimā.

Vēlētāju CVK iesniegtais likumprojekts paredz grozīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104.pantu, iekļaujot tajā nosacījumu par krievu valodu kā otro valsts valodu.

CVK sāka vākt parakstus 1.novembrī.

 

Komentāri (67)

edmunds_miluns 08.11.2011. 09.17

Nu, ko. Maskas beidzot ir kritušas. Tagad Zatler vari droši iet ar SC vienā valdībā. Tādiem kā uŠaks nav pašcieņa, bet intereses. Kaut kā jau SC balsotāju acīs jāspodrina sava seja.

ZRP un ZZS iesit ar SC kopā, LV politikā vairs nebūs vietas.

Beidzot, šīs salkanās melu runas ir beigušās. Ir sācies visu vai neko laiks.

+20
-1
Atbildēt

0

Gunārs Nažinskis 08.11.2011. 08.31

Vienkārši pabira.

+19
-1
Atbildēt

1

    mario1 > Gunārs Nažinskis 08.11.2011. 12.24

    Maskas kritušas – Ušakovs ir klaji nostājies par Kremli un pret latviešu tautu, tur vairs nav jautājumu un komentāru…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

itommy_ 08.11.2011. 10.25

Jāatzīst, ka Ušakovs te ir pārkāpis sarkanās līnijas. Viņš ir aizspēlējies. Tādā amatā, kādu viņš ieņem, jābūt zināmai atbildībai par valsti un sabiedrību. Izrādās, ākstīšanās ar kaķiem šim darbiniekam ir tāda pati spēlīte kā ākstīšanās ar valsti.

Valdība un Saeima nedrīskst šādas lietas pieļaut, kamēr nav vēl aizgājis pārāk tālu. Ir jādod skaidrs signāls, ka tādas lietas cauri neies. Rīgas domi ir jāatlaiž.

Jāmeklē iegansti, jāatrod, un jāatlaiž.

+12
0
Atbildēt

4

    helis > itommy_ 08.11.2011. 15.07

    Andrejam beidzot sakarīgs komentārs ;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > itommy_ 08.11.2011. 10.56

    ..Самый яркий пример – Нил Ушаков. Ушаков был корреспондентом ИТАР-ТАСС в Латвии и главным редактором новостей на ПБК. Во время выборной кампании его почти каждый день показывали в каждой новостной передаче ПБК, изображая как единственного возможного спасителя русскоязычной общины. В то же время с экрана ПБК исчезли все конкуренты, представители других «русских» партий Латвии. ПБК помог «Центру согласия» одержать победу на выборах, и Ушаков стал мэром Риги.

    Без сомнений, кукловоды хотели бы применить опыт Латвии и в Эстонии….
    http://russbalt.rod1.org/index.php?topic=2703.0

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > itommy_ 08.11.2011. 12.34

    Tad jau beidzot Sudrabai būtu jāpievērš uzmanība RD budžeta lietderīgajiem vai nelietderīgajiem tēriņiem un arī budžeta deficītam, kas pat vienāds ar valsts budžeta deficītu9 ap 54 mij Ls).
    Toties neko no Sudrabas par RD tēriņiem nedzirdam? Dīvaini vai ne, lai neteiktu vairāk, toties bieži dzirdam par valsts milzu pārtēriņiem ap 1 milj katru dienu un nemaz nebrīnāmies, kā tad tad iznāk, ka valsts budžeta deficīts ir tikai ap 54 milj LS??? Ārkārtīgi mazs, lai neteiktu vairāk.
    Bet zināms, jau ka Sudraba aizstāvēs savus draudziņus no ZZS un SC, jo TP jau vairs nespīd!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > itommy_ 08.11.2011. 10.51

    Rīgas domi ir jāatlaiž. Jāmeklē iegansti, jāatrod, un jāatlaiž.
    —————————————————————

    OHO ! Kas noticis ar A.Zviedri ? :)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu