Noturēt Latvijas radio kursu • IR.lv

Noturēt Latvijas radio kursu

6
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Inta Lase

Ar politiķiem Jānis Siksnis (37) nedraudzējas, pēc VIP stastusa nekāro un ir pieticīgs, tomēr piekritis stāties pie Latvijas radio stūres

Otrdienas, 1.novembra, pirmspusdienā Doma laukuma kafijotavā ir pustukšs. Jānis Siksnis izvēlējies Double Coffee par sarunas vietu, jo tā ir vistuvāk darbam – šodien ir Latvijas radio 86.dzimšanas diena. Lai arī jubileja nav apaļa, Jānim daudz darāmā, turklāt arī pusdienas ārpus ierastajām radiomājas telpām nav viņa gaumē. «Es varbūt esmu tāds pieticīgs,» saka Siksnis, dienu pirms Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei jālemj par viņa apstiprināšanu Latvijas radio ģenerāldirektora amatā. Viņš piebilst, ka nekad nav mērķtiecīgi centies Ziņu dienesta direktora krēslu nomainīt pret plašo ģenerāldirektora kabinetu. Viņu neinteresē VIP personas statuss. Taču ne bez lepnuma viņš runā par augstajiem klausītāju uzticības reitingiem un atzīst, ka klausītāju atzinība par labiem priekšvēlēšanu raidījumiem vai citiem programmas jaunumiem viņam ir ļoti svarīga. 

Iespējams, tieši šīs kautrīgās pieticības dēļ Jāņa kā ģenerāldirektora amatu atstājušā Dzintra Kolāta pēcteča vārds izskanēja vien tad, kad abi Kolāta vietnieki bija teikuši stingru «nē» paaugstinājumam. Arī Jānis nepiekrita uzreiz. Smejas, ka aizvadītās brīvdienas aizritējušas, auklējot trešo atvasi, mēnesi veco pastarīti, un domājot – piekrist vai nepiekrist karjeras izaicinājumam. «Visvairāk es domāju par savu Ziņu dienestu – kā tuvākie kolēģi uztvers šo lēmumu, kāpēc man atteikties no radošā darba,» stāsta Jānis, atzīstot, ka, piemēram, «trubu nomaiņa, par ko ģenerāldirektoram arī ir jābūt informētam», viņu pārāk neaizrauj. 

Taču Siksnis mierina sevi ar domu – ģenerāldirektora kabinets necik tālu no Ziņu dienesta neatrodas un programmas pilnveidošana ir kvalitatīvi jauns profesionālais izaicinājums. Turklāt sarunas laikā Siksnis vairākkārt uzsver, ka ģenerāldirektora amatā būs līdz pavasarim, kad notiks atklāts konkurss uz šo vietu. Līdz tam viņš par savu galveno uzdevumu uzskata «pašreizējā finansiālā līdzsvara stāvokļa noturēšanu un pozitīvi iesākto lietu novešanu līdz galam». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu