Brilles atstāj dakterim • IR.lv

Brilles atstāj dakterim

3
Fēlikss Lūkins ir mediķis ceturtajā paaudzē. Savu privātpraksi viņš izveidoja 2002.gadā.
Ieva Puķe

Vairāk nekā 7000 cilvēku ar atgūtu redzi, to skaitā «medicīnas tūristi» no pārtikušās Norvēģijas, ir Fēliksa Lūkina klīnikas occo veiksmes stāsts 

Medicīnas iekārtas ražotājs atsūtīja pieredzējušu ķirurģi no Baltkrievijas, kopā operējām pacientu. Pirmās dienas beigās arī mani pašu izoperēja – tā savas privātklīnikas sākumu pirms gandrīz desmit gadiem atceras acu ķirurgs Fēlikss Lūkins. Piemin sajūtu, kas pazīstama tiem, kuriem briļļu noņemšana nozīmē dzīvi vieglā migliņā. Bailes no operācijas ir milzīgas, bet naktī pēc tās pamosties, paskaties pa logu un jūties sirreāli – ne briļļu, ne kontaktlēcu, tomēr koka zarus aiz loga saredzi skaidri kā bērnībā. Šis brīdis dakterim Lūkinam bijis gavilējošs. Viņš sapratis, ka ir atguvis ne tikai savā darbā tik ļoti vajadzīgo perfekto redzi, bet arī izveidojis uzņēmumu, kas iet ētiskā un pareizā virzienā. 

Botique klīnika
Fēliksa Lūkina acu klīniku occo, kas paslēpusies vārtrūmē netālu no Vērmaņdārza, precīzi raksturo viens vārds – «moderns». Simtgadīgais īres nams ir robusts, taču klīnikas iekštelpas atgādina stila viesnīcu vai spa

Interjera kontrastainās krāsas pielāgotas vācu firmas Wavelight pelēksarkanajai, pašlaik pasaulē ātrākajai lāzeriekārtai Concerto – vienīgajai visā Baltijā. Izmantojams gan diagnostikai, gan operācijām, aparāts redzams pa stiklotajām durvīm. Kičīgajiem interjera akcentiem ir arī praktiska funkcija. Operāciju zālē pie sienas –  milzīgs Aivara Vilipsona mākslas darbs. Sievieti ar izteiksmīgu seju apvij apļu laukumi: pacients, atgūstoties no operācijas, var pārbaudīt, vai spēj saredzēt pašus mazākos rimbuļus, kas ievilkti lielāko centrā. Šā paša mākslinieka dizainētas luminiscējošas uzlīmes uz stikla durvīm atvieglo orientēšanos telpā. Nav bijis neviena gadījuma, kad kāds, svešās vietas vai redzes problēmu apstulbināts, būtu ieskrējis stiklā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu