Dombrovskis: Nestabilu koalīciju var paplašināt ar ZZS • IR.lv

Dombrovskis: Nestabilu koalīciju var paplašināt ar ZZS

73
Valdis Dombrovskis. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

ZRP tad nāksies savas sarkanās līnijas dzēst

Ja tuvākajās dienās būs koalīcijas nestabilitātes pazīmes, koalīcijā tiks aicināta Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), ceturtdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā “100.pants” teica Ministru prezidenta amatam nominētais Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš uzsvēra, ka šādā gadījumā Zatlera Reformu partijai (ZRP) nāksies savas “sarkanās līnijas dzēst”. Dombrovskis sacīja, ka pašlaik nebūtu prātīgi aicināt koalīcijā ZZS deputātus, pazaudējot 16 ZRP deputātus, taču, ja būs signāli par nestabilitāti koalīcijā, to tomēr nāksies darīt, raksta LETA.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš ir aicinājis līdzšinējo Ministru prezidentu Dombrovski veidot nākamo valdību. Paredzams, ka valdību veidojošajā koalīcijā būs 56 deputāti – 20 no “Vienotības”, 16 no Zatlera reformu partijas (ZRP), 14 no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī seši no ZRP atšķēlušies deputāti. Savukārt opozīcijā paliks 31 “Saskaņas centra” deputāts un 13 ZZS deputāti.

 

Komentāri (73)

buchamona 21.10.2011. 09.33

Zatlers, tajā brīdī, kad Dombrovskis piedāvāja atstāt Dūklavu par zemkopības ministru, visu salaida dēlī. Runa tobrīd bija par to, ka bezparteiskais un labi strādājošais Duklavs turpina strādāt, bet ZZS ārpus koalīcijas balsta Dombrovska valdību grūtos brīžos, kur problēma?
Problēma tikai un vienīgi slēpjas ZRP ” mundiera pogās.” Ja ZRP būtu partija, kura spētu domāt valstiski, tad neaizliktu kāju priekšā variantam, kuru tik labprāt redzētu Dombrovskis, kuram šī valdība ir jāvada. Galu galā ZRP radīja situāciju, kad vēl joprojām 6 deputāti koalīcijā ir tādi, par kuriem īsti neko vēl pagaidām nevar zināt.
Un, ja par SC kā valstiski domājošu partiju, tad atliek vien paskatīties kādus deputātus viņi deliģē ārlietu komisijai – Kabanovu, kuru jau 2006. gadā vienreiz atsauca no ārlietu komisijas par cūcīgu rīcību pret LR karogu un Raimondu Rubiku, kura partijas programmā ir punkts par pievienošanos Krievijai :) Pret šiem LR ienaidniekiem Zatleram iebildumu nav :))

+18
-2
Atbildēt

0

jessdrthomas 21.10.2011. 11.07

Ja Demakovas sulainis Pavļuts ir labākais ZRP ekonomikas ministra kandidāts, kurš pats par to uzzinājis aizvakar, kad viņam “par lielu pārsteigumu” piezvanījis Vjačeslavs D.,

tas nozīmē, ka ZRP ir pilnīga polikska ālava – nekā tur nav un nebūs, ja nu vienīgi vēl kāds pārsteigums iz Zatlera Tanku un tārpu doktrīnas vai Vjačeslava telefongrāmatas dzīlēm.

+7
0
Atbildēt

0

dro 21.10.2011. 12.07

Tu neticēsi: Kā jūs domājat, kas stāv aiz “airBaltic” un Flika – kaut kāds avantūrists Fliks?” vaicā Ruģēns. “Nu blēņas- tas ir Andris Šķēle! Un kas ir Sandra Kukule? Zatlera labā roka – Ineses Šleseres sirdsdraudzene. Un tā uzskaitījumu var turpināt un turpināt. Kas ir Zatlera padomnieka Vasilija Meļņika tuvs draugs? Pjotrs Avens. Kas ir Pjotrs Avens? Krievijas “Alfa bankas” prezidents. http://puaro.lv/lv/puaro/brivmurnieks-saskata-skeles-un-slesera-spelites-zatlera-partija

+7
0
Atbildēt

2

    kdaljajev > dro 21.10.2011. 16.18

    Tikai naivais noticēs,ka ZRP izveidota no biedru naudas un cēlsirdīgiem ziedotājiem.Valstij nevajadzētu ciest no dažu darboņu personīgiem konfliktiem.Stutēt valdību uz šaubīgu sešnieku arī nav prāta darbs.Tāpēc Dombrovskis cenšas paplašināt koalīciju.Ja Zatlers turpinās lidot mākoņos un bārstīt aforismus tad drīz vien no partijas paliks tikai atmiņas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > dro 21.10.2011. 14.06

    …brīdī, kad Zatleram TV ēterā izspruka..”beidziet, cilvēki, kas dibināja partiju, ielika tai manu vārdu un es piekritu..”
    bija skaidrs, ka projekts Trojas Zatlers ir sācies ne pa jokam! Un daudzkodolu pārvalde ir loģiska.
    No vilka bēg uz lāci krīt ! LV ir neapskaužamā situācijā.

    http://vmail.lv/index.php?mode=nvideo&cat=1&vid=100

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu