Zatlers: Āboltiņa spēlē diezgan šķeltniecisku politiku • IR.lv

Zatlers: Āboltiņa spēlē diezgan šķeltniecisku politiku

86
Valdis Zatlers, Valdis Dombrivskis un Solvita Āboltiņa valdības koalīcijas sarunu starplaikā tiekas ar mediju pārstāvjiem. Foto: Nora Krevneva, F64

Uzstāj, ka premjeram jābūt Valdim Dombrovskim

Eksprezidents un Zatlera Reformu partijas (ZRP) vadītājs Valdis Zatlers uzskata, ka savu ambīciju dēļ “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa pašlaik spēlē diezgan šķeltniecisku politiku. Neskatoties uz to, par reālāko premjeru Zatlers uzskata pašreizējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski (Vienotība).

Zatlers intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” uzsvēra, ka partijā nevar būt vairāki līderi. “Ja viņiem līderis ir premjers, kas ir izvilcis visu šo krīzi, kas ir bijis karogs pirms vēlēšanām un pēc.. Galvenajai personai ir jābūt premjeram, pārējām figūrām būtu jāpaiet malā, ja mēs gribam, lai mums būtu veiksme,” uzskata Zatlers, vēsta BNS.

Uz jautājumu, kas ir pārējās figūras, Zatlers atbildēja: “Trīs sastāvdaļas, kas viņiem ir. Āboltiņas kundze spēlē diezgan šķeltniecisku politiku, savu personīgu ambīciju virzīta.” Savu izteikumu Zatlers pamatoja ar to, ka Āboltiņa pāris mēnešu laikā diametrāli pretēji mainījusi savu viedokli par Saskaņas centra iespējamo dalību koalīcijā. Tomēr par to, kādas ir Āboltiņas ambīcijas, Zatlers gan sīkāk nepaskaidroja. “Lai strauji mainītu savu argumentāciju, vienmēr ir kāds iemesls. Kāds tas ir, man ir grūti pateikt,” piebilda Zatlers.

Viņš pauda ZRP atbalstu Dombrovska idejai par četru partiju koalīciju, un viņš neizslēdza, ka Nacionālā apvienība un Saskaņas centrs varētu strādāt vienā koalīcijā. “Sarkanās līnijas ir ideoloģiskas līnijas, jautājums ir par sabiedrības saliedēšanu, cik daudz dažādo etnisko kopienu galējie viedokļi spēj viens otram panākt pretī. Nav jāgaida, ka viņi panāks ļoti daudz pretī, bet kaut daži soļi dotu ļoti daudz Latvijas sabiedrībai,” pauda Zatlers.

Viņš uzskata, ka jaunā koalīcija tiks izveidota līdz ar 11.Saeimas sanākšanu. “Šajās trīs nedēļās ir panākts progress sabiedriskajās diskusijās par jautājumiem, kas nebija iespējams pirms pusgada. Panākums starp “Vienotību” un Zatlera Reformu partiju ir, ka nedēļas laikā ir panākta saskaņa par rīcības plāniem, ne tikai lozungiem, ka mums programmas ir diezgan vienādas [..], un praktiski mums ir tikai trīs atšķirības, kuras iespējams tuvākajā laikā novērst,” klāstīja eksprezidents.

Zatlers nepiekrita, ka šobrīd sarunas būtu nonākušas strupceļā, un, viņaprāt, ir “liela iespējamība”, ka līdz pirmdienai partijām būs ko piedāvāt Valsts prezidentam Andrim Bērziņam. “Jāpabeidz šis etaps, ko iesācis Valdis Dombrovskis – mēģināt panākt koalīciju ar plašu atbalstu Saeimā,” norādīja Zatlers.

 

Komentāri (86)

buchamona 06.10.2011. 10.08

Jāpabeidz šis etaps, ko iesācis Valdis Dombrovskis – mēģināt panākt koalīciju ar plašu atbalstu Saeimā,” norādīja Zatlers.+++ vot nelietis tas Zatlers :))) Valdis Dombrovskis vienmēr ir apgalvojis, ka optimālā koalīcija ir ZRP+V+NA. Šobrīd viņš vnk mēģina tikt ārā no purva, kurā LR mēģina ievilkt Zatlers, kopā ar savu ” ģimenes draugu” Ušakovu

+24
-1
Atbildēt

3

    Ilziiiic > buchamona 06.10.2011. 14.45

    –> riņķī apkārt

    heh, atceries kā Vienotības fanklubs mani ēda nost vēl pirmdien, kad absolūti precīzi aprakstīju Āboltiņu. Te tak “100% zinātāji” plosījās un apgalvoja, ka es baumojot. Kad precīzi to pašu, turklāt arī mājiens par Āboltiņas slikti slēptajiem motīviem no Zatlera, tad visiem mutes ciet.

    Te daži naivi domā, ka viņai pirmajā vietā kaut kādi partejiski ideāli. Ha! Lai tikai pavērtē pagātni un ieraudzīs interesantu bildi, kā Āboltiņa katru reizi tirgojusies un plosījusies par savtīgu izdevību. Morāle un ētika tiek pastumti malā.
    Nesaprotu, vai tiešām tajā partijā nav neviena ar lielākām olām, kas varētu to veceni nolikt pie vietas. Bet izskatās, ka nav. Un tāda arī bijusi politika bezzobaina Vienotībai visus šos gadus.

    Un par koalīcijas veidošanas scenāriju arī precīzi prognozēju:
    visi manevri no Vienotības puses nu palēnām ir izsmēlušies. Tagad Vienotībai atliks tikai un vienīgi ar viltus patriotisma saukļiem uz lūpām līst uz vēdera atpakaļ pie sarunu galda, lai tomēr kaut kādu koalīciju ar divām pārējām partijām veidotu.

    atgādinu – neesmu sajūsmā ne par vienu partiju un nevienu fanklubu nepārstāvu, tādēļ atmetam nejēdzīgus prezumējumus par maniem uzskatiem.
    nu tas tā, starp citu.

    jācer, ka Vienotībai pietiks saprāta, lai neļautu SC valdību veidot tikai ar ZRP. Tad viņiem varēs jau tiešām piešūt valsts nodevību savas sīkmanības dēļ. Tad točna iešu piketēt uz K. Barona un Elizabetes ielas stūra.

    kā viena patmīlīga sieviete var čakarēt visu valsti!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > buchamona 07.10.2011. 15.09

    kā viena patmīlīga sieviete var čakarēt visu valsti!
    ============
    Vai tas domāts par Lilitu vai par Sondor-Kukulīti?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    bekijja > buchamona 06.10.2011. 10.48

    Te gan ta matematika ir daudz vienkarsaka: pirmais uzstadijums no ZRP puses bija, ir un paliek, ka koalicijas kodolu veido ZRP+V. Tas nozime, ka pirmkart vienosanas butu panakama starp siem abiem. Ja viens iet ar pazinojumu, ka tam milaks SC, bet otrs – ka grib NA, ko darit? Dombrovska solis bija logisks – meklet kopsaucejus un sadarbibu ar visiem vai nu formalas “nacionala izliguma” koalicijas veidola vai vienojoties par mazakuma valdibu un meklejot sadarbibas iespejas arpus koalicijas.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 06.10.2011. 10.28

Jā, jo Zatlers vairāk runā, jo “spožāks” iespaids par viņu rodas. Ak, tas ir tas jaunās politikas sākums – kā partijas vadītājs saka, tā ir (kā Dombrovskis teiks, tā Vienotība domās)! Nu, vajadzēja Zatleram pa tiem 4 gadiem tomēr to Satversmi izlasīt un saprast, ka mēs dzīvojam demokrātijā nevis autoritārā režīmā. Plus, ja Zatlers mēģinātu kaut vai atcerēties, ko Āboltiņa un Dombrovskis teica viņam 28.maija pievakarē, tad viņš atcerētos, ka viņi teica, ka koalīcija ar SC nav iespējama!

+20
-1
Atbildēt

1

    dro > Una Grinberga 06.10.2011. 10.32

    Āboltiņa un Dombrovskis teica viņam 28.maija pievakarē, tad viņš atcerētos, ka viņi teica, ka koalīcija ar SC nav iespējama!
    _______________________
    To nevar piedot! Būtu piekrituši, Zatlers vēl sēdētu VP krēslā, tādēļ Ušakovs draugs, Āboltiņa – šķeltniece. Zatleram kā džentelmenim vajadzētu saprast, ka Āboltiņa arī varbūt grib pasēdēt pirmās personas krēslā? Dāmām priekšroka:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

tetrapack 06.10.2011. 10.10

“Galvenajai personai ir jābūt premjeram, pārējām figūrām būtu jāpaiet malā, ja mēs gribam, lai mums būtu veiksme,” uzskata Zatlers.

Tad varbūt paej malā un paklausies, kādu koalīciju piedāvā Valdis Dombrovskis?

“Lai strauji mainītu savu argumentāciju, vienmēr ir kāds iemesls. Kāds tas ir, man ir grūti pateikt,” piebilda Zatlers, ironiju nejūtot.

+17
-1
Atbildēt

3

    Edzs > tetrapack 06.10.2011. 13.46

    “… lai mainitu argumentaciju vienmer ir kads iemesls, kads tas ir man ir gruti pateikt ..”.
    nu nav gruti pateikt, kads tas ir vinjam tas ir redzams un nav nekas jauns – nauda un vara.
    uzurpators ir iesledzis atpakaljgaitu, driz sekos zheligs – “..kas es esmu?”.
    demagogs, gljevulis un prasts melis. visa cienja Aboltinjai par savaldibu, ka speja sho gliemi tik ilgi pie galda pieciest tam ghimi neiebraucot.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > tetrapack 06.10.2011. 11.36

    Kāda gan tur ironija, kad mīlas atvasaras trakums galvā?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > tetrapack 06.10.2011. 10.17

    .., ironiju nejūtot. ..
    ________________________________
    Kad maršē zem Urbanovica karogiem pa Lindermana taku, tad nevar atļauties just ironiju.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu