Kots: Izmaiņas LTV būs redzamas oktobra vidū • IR.lv

Kots: Izmaiņas LTV būs redzamas oktobra vidū

17
Edgars Kots. Foto: Ieva Čīka, LETA

LTV iegādāsies jaunu pārvietojamo staciju par 3,5 līdz 4 miljoniem eiro 

Izmaiņas Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu programmā būs redzamas aptuveni pēc divām nedēļām – oktobra vidū, trešdien pēc Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes sēdes pastāstīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Patlaban nepieciešams vēl nedaudz laika sagatavot informāciju par tālāko LTV attīstību, un nākamās nedēļas sākumā paredzēts par izstrādātajiem plāniem informēt arī medijus, vēsta LETA.

Kots akcentē, ka jau patlaban LTV programmā ir vērojamas izmaiņas, piemēram, “100.panta preses kluba” speciālizlaidumi, kurus šonedēļ vadīja Gundars Rēders un Arnis Krauze. “Šīs izmaiņas tika izstrādātas vēl kopā ar iepriekšējo Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti, un tās tiks turpinātas, jo jauna vadītāja redzējumu iedzīvināt var tikai aptuveni pusgada laikā,” sacīja Kots.

Patlaban turpinās arī jaunā Ziņu dienesta vadītāja meklējumi, tomēr tie līdz šim bijuši nesekmīgi. Kots vēlreiz pastāstīja, ka, ja līdz nākamās nedēļas sākumam “neizkristalizēsies” kāds spilgts līderis, kurš varētu uzņemties Ziņu dienesta vadītāja vietu, tad tiks gatavots konkurss.

LTV arī turpmāk tradicionālajā laikā būs ikvakara ziņu raidījums “Panorāma”, taču papildus tam būs vēl īss ziņu izlaidums pulksten 19.45, ziņo BNS.

Kots pastāstīja, ka pēc Gailīša aiziešanas viņa pienākumi tiks sadalīti starp kanāla vadītāju Baibu Šmiti un LTV vadītāja vietnieci Agnesi Mamaju un šādā sastāvā Ziņu dienests ir spējīgs strādāt bez tiešā vadītāja 1-1,5 mēnešus.

Kots arī norādīja, ka patlaban tiek testēti vairāki LTV žurnālisti, lai saprastu viņu stiprās puses un spēju uzņemties raidījumu vadītāju amatu pienākumus. Tāpat uz raidījumu vadītāja vietu testēts arī SIA “Dienas mediji” valdes loceklis, bijušais Tautas partijas līdera Andra Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks, bet konstatēts, ka viņš varētu būt labs komentētājs, bet ne vadītājs.

Kā ziņots, atlūgumu LTV ģenerāldirektoram Kotam pagājušajā nedēļā iesniedza LTV Ziņu dienesta vadītājs Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā. Gailīša pēdēja darbadiena LTV būs šā gada 24.oktobris.

Nesen darbu LTV pārtrauca arī analītiskā raidījuma “De facto” vadītāja Ilze Nagla. Neskaidra ir arī raidījuma “Kas notiek Latvijā?” nākotne, jo LTV vadības un žurnālista Jāņa Dombura sarunas nonākušas strupceļā. LTV par rupjību izteikšanu tiešraidē pārtraukusi darba attiecības ar ilggadējo diskusiju raidījuma “Skats no malas” vadītāju Kārli Streipu.

Miljonus vērta TV stacija

LTV plānojusi nākamā gada pirmajā pusē iegādāties jaunu pārvietojamo televīzijas staciju, kuras izmaksas varētu būt aptuveni 3,5 līdz 4 miljoni eiro (2,5 līdz 2,8 miljoni latu), biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja Kots.

Kots skaidro, ka patlaban televīzijai ir trīs pārvietojamās stacijas, no kurām viena iegādāta aptuveni 1987.gadā un vairs nespēj pilnvērtīgi veikt savas funkcijas. LTV veikusi izpēti un konstatējusi, ka lētāk un izdevīgāk būtu šo pārvietojamo staciju nevis īrēt, bet iegādāties.

Veicot informācijas izvērtējumu par pārvietojamajām televīziju stacijām, secināts, ka tās izmaksas varētu būt aptuveni 2,5 līdz 2,8 miljoni latu, tomēr papildu līdzekļus no valsts televīzija neplāno pieprasīt, un LTV iecerējusi ņemt aizdevumu kādā no Latvijas kredītiestādēm.

Lai iegādātos pārvietojamo televīzijas staciju, LTV plāno ņemt kredītu kādā no Latvijas kredītiestādēm.

 

Komentāri (17)

Ieva 05.10.2011. 14.56

Man Kota darbošanās asociējas ar Izglītības Ministrijas darbu – reformē, uzlabo, bet rezultāti arvien sliktāki un sliktāki. Pie kam viss jau notiek labu ideju un nodomu vadīts. Tikai – nesanāk. Labas idejas un nodomi, nav tas, ko gaida LTV skatītājs, LTV skatītājs gaida rezultātu – interesantu un aizraujošu TV programmu, bet notiek pretējais.
Kota kungs, nav ārēju apstākļu kāpēc LTV reitingi krīt. Nav nekāda force majeure, tas ir jūsu darba rezultāts, kāpēc tas notiek. Tāpēc jums būtu pašam jāsaprot, ka nespējat šo celt, un pašam jāatkāpjas. Jeb gaidīsiet, kad iznesīs?

+8
-1
Atbildēt

2

    anete_raugule > Ieva 05.10.2011. 16.44

    Pateicoties Kotam, izmaiņas LTV jau kādu laiku ir redzamas. Te sabojājas taimkods, te Latvijas himna iesprūst.
    Vērpt sazvērestības teorijas nav mans hobijs, bet LTV vadītāja mērķtiecīgi neprofesionālā darbošanās liek domāt, ka ārēji apstākļi (pasūtījums) LTV kvalitātes un reitingu gremdēšanā tomēr pastāv.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    viesturs > Ieva 05.10.2011. 15.16

    starp citu vakar bij sakarīga intervija ar Sudrabu.Tēze:pie mums latviešiem svarīgs ir amats un nevienu neinteresē ko tu tur darīsi un vai esi tam piemērots.Kots ir izcils nekompetences, neizlēmības un neprofesionālisma paraugs.tautas valodā-pelēcība un līdējs…
    LV debilizācijas process iet uz beigām…
    Mans skaidrojums: LV “dalīt” ir palicis mežus un valsts budžeta naudas plūsmas.Un viss kas būs saistīts ar valsts naudu būs samudžināts, intrigām apvīts un nebeidzamu strīdu un tirgošanās avots…tie amati ir viņu izdzīvošanas pamats.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

disassociative 05.10.2011. 14.37

No LTV monstra būtu jāuztaisa neliela, kompakta televīzija ar izcili profesionāliem kadriem. Pārejot uz kaut vai īrētu nelielu biroju monstrālās ēkas vietā, rūpīgi izvērtējot savas funkcijas, līdz ar to štatus, naudas pietiktu un vēl pāri paliktu. Tad arī varētu samaksāt pieklājīgas algas izciliem žurnālistiem un izveidot ļoti labu valsts televīziju.

+6
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 05.10.2011. 14.53

..Izmaiņas LTV būs redzamas oktobra vidū
_____________________________________________________
Ekrāni būšuot lodveida kubi un dienu sākšuot ar operu- žizņ za carja.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu