Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība otrdien apstiprināja vienošanos par turpmāko nacionālās lidsabiedrības airBaltic pārvaldību,
kas paredz no valsts puses lidsabiedrības pamatkapitālā ieguldīt 58 miljonus latu. Ja airBaltic mazākuma akcionāri izpildīs izvirzītos nosacījumus par valdes un padomes nomaiņu un akcionāru līguma izmaiņām, satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS) ir dots mandāts šādu vienošanos parakstīt.

KNAB pirmdien veicis kratīšanu airBaltic un ar tās privāto akcionāru Baltijas aviācijas sistēmas saistītos uzņēmumos. Sīkāku informāciju KNAB neatklāj. Šī ir jau otrā reize, kad KNAB darbinieki veic kratīšanas ar airBaltic saistītās adresēs. Iepriekš KNAB veica kratīšanas airBaltic telpās un aviokompānijas prezidenta Bertolta  Flika dzīvesvietā  tā dēvētās oligarhu lietas izmeklēšanas gaitā.

Saeima pieņēmusi likumprojektu, kas paredz atklāt mediju patiesos īpašniekus. Izmaiņas likumā paredz masu informācijas līdzekļu dibinātājiem un īpašniekiem pienākumu komercreģistra iestādi informēt par patiesajiem labuma guvējiem. Būs jānorāda arī detalizētas ziņas par medija īpašniekiem (dibinātājiem) un izdevējiem – juridiskām vai fiziskām personām. Likums arī papildināts ar normu, ka galvenais redaktors, veicot savus pienākumus, ir redakcionāli neatkarīgs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu