Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Izskatās, ka krietni apjukusi ir Indijas kompānija Tata Motors, kas ražo, viņu pašu vārdiem runājot, pasaulē lētāko automobili — Nano cena vietējā tirgū ir 2100 ASV dolāri. Tomēr divu gadu laikā, kopš modeļa izlaišanas, pieprasījums nav bijis tik augsts, kā tika cerēts. Tagad patērētāji var samulst vēl vairāk, jo Mumbaijā prezentēts pirmais Zelta auto, proti, «lētais auto» izrotāts ar 22 karātiem zelta, 15 kg sudraba un vairākiem dārgakmeņiem.

Nedēļas notikumi pasaulē

Starptautiskais Valūtas fonds pirmdien brīdināja, ka Grieķijas privatizācijas programmas aizkavēšana var izraisīt valsts bankrotu. Grieķija bija apņēmusies līdz šā mēneša beigām iegūt 1,7 miljardus, īstenojot valsts īpašumu pārdošanu, taču nav panākts nekāds progress. Vairāku desmitu finanšu grūtībās nonākušu un dažu rentablu kompāniju pārdošana ir priekšnosacījums, lai valsts saņemtu aizdevumu jūlijā ES apstiprinātās 159 miljardu eiro glābšanas programmas ietvaros un samazinātu valsts parādsaistības.

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard and Poor’s pirmdien pazemināja Itālijas valsts kredītreitingu no A+/A-1+ uz A/A-1. S&P savu lēmumu pamato ar ekonomisko, fiskālo un politisko nestabilitāti, kas pārņēmusi eirozonas trešo lielāko tautsaimniecību, bet valdošās koalīcijas vājums «ierobežo valdības iespējas izlēmīgi reaģēt» uz situācijas izmaiņām.

ANO Drošības padome piektdien vienbalsīgi pieņēma rezolūciju par ekonomisko un militāro sankciju mīkstināšanu pret Lībiju un par ANO misijas izveidošanu palīdzības sniegšanai Lībijas pagaidu valdībai. Pirms tam ANO Ģenerālā asambleja nolēma, ka Lībijas vieta ANO pienākas Pagaidu pārejas nacionālajai padomei, kuru izveidoja Lībijas nemiernieki, kas gāzuši diktatora Muammara Kadāfi režīmu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu