Sastiķēsim valdību pa trim • IR.lv

Sastiķēsim valdību pa trim

66
Vēlēšanu uzvarētāji Valdis Zatlers (no kreisās) un Nils Ušakovs koalīcijas veidošanas sarunās. Foto: Raitis Plauks, F64
Mikus&ZeltaCaunas

Postpadomju mentalitātei tuvs dziesmojums

Politikai un sportam ir daudz kopīga. Ir savstarpēja cīņa, ir savējie un pretinieki. Ir līdzjutēji un ir atbalstītāji. Galu galā ir arī skaidri izmērāms rezultāts. Tik tālu paralēles ir paralēlas.

Brīdī, kad uz tablo parādās rezultāts, sākas politikas un sporta atšķirības. Sportā atlēts, kurš saņem visvairāk punktu, saņem zelta medaļu un lauru vainagu. Politikā ir citādāk – uzvara vēlēšanās vēl negarantē medaļu (vietu valdībā). Politikā nosacītie atpalicēji iegūtos punktus var sastiķēt un nocelt lauru vainagu no līdera galvas.

Šobrīd Latvijas politiskie atlēti stiķē zelta medaļai (valdībai). Sena šīs puses tradīcija ir sastiķēšana pa trim. Postpadomju cilvēks joprojām viegli notrīs, izdzirdod jautājumu – “treķem buģeš?” [būsi trešais? – krievu val.]. Stiķēšana pa divi noveda pie ārkārtas vēlēšanām. Tāpēc rādās, ka šoreiz Latvijā stiķēs valdību pa trim. Kurš būs trešais?

Mikus&ZeltaCaunas

 

Komentāri (66)

Life Quality Managem 20.09.2011. 08.03

Tikai tam trešajam nevajadzētu būt SC. Pretējā gadījumā Zatlers nodotu pats savus principus. Jo galu galā SC iepriekšējā Saeima bija tie, kuri arī lika sprunguļus veiksmīgai valdības darbībai. Šajā Saeimā viņiem tādas iespejas vairs nav. Un tieši šī iemesla dēļ ZZS arī vairs nav bīstams. Vides ministriju Vejonim var ļaut turpināt vadīt.

+28
-2
Atbildēt

0

Pēterītis 20.09.2011. 09.36

Vai latviešu oligarhus nomainīsim ar lielāka kalibra prihvatizētājiem no austrumiem, kuri jau tagad pa visām spraugām spraucās iekšā? Vai pēc atsevišķu uzņēmumu, lielāko ostu un Jūrmalas pārņemšanas tagad pakļausim prihvatizācijai valsti? Vai mums vajadzīga Krievijas biznesa kultūra ar meliem un uzmešanu, ja mums nav ne naftas, ne gāzes ko dalīt? Tagad vairs nav stādāms jautājums – kas es esu? Tagad jājautā, kas notiks ar latviešu tautu.

+19
0
Atbildēt

2

    astra_ozo > Pēterītis 20.09.2011. 14.59

    Žetons! :P

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Pēterītis 20.09.2011. 09.57

    pamazām jau izpērk Latvijas īpašumus. Šodien Valmieras piens, rīt iespējams, AB, ja jau atdos SM ušakoviešiem- urbanovičiešiem, un tad būs par vēlu, jo , ja nav vairs īpašumi, vai tad ir jēga tukšaivalsts čaulai, ja tāpat jāstrādā cittautiešiem!

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Santa Vanga 20.09.2011. 08.04

SC jau ir sasniedzis savu maximālo rezultātu un vairāk kā vēl +2% viņi nevar dabūt, vienalga- būs valdībā vai nē. Ja nepaņems NB, nākošajās vēlēšanās viņiem būs jau vismaz 25%.

+17
-1
Atbildēt

3

    inesite15 > Santa Vanga 20.09.2011. 10.49

    – nav ienācis prātā, ka tie APRITĒ JAU ESOŠIE savu jau dabūjuši…. īstos piegājienus zin, un dabūs vēl – cik tik vien vajag ?
    Nav ienācis prātā, ka VISA TĀ ŠĻURA ir galīgi pa tukšo ?
    :)))
    Neizskaties tik jau peec marginalas tjotkas, lai kaut jel kam no tā visa… – visapkārt izmētātā – ticētu :)
    UZ KO TU TE SPEELEE – liljkam pekstinji – tas buutu taa kaa kaut jel kaa veerts ???
    Nnnn, nezin, nezin … pamēģini – a varbūt kas saskries :)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Santa Vanga 20.09.2011. 09.02

    to Bet
    ja SC paņems valdībā,
    —-
    tad valsts valoda būs tikai uz papīra. Pie tā jāsāk pierast.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > Santa Vanga 20.09.2011. 08.23

    Pilnībā piekrītu, jo , ja SC paņems valdībā, tad viņš taču pildīs dotos solījumus gan savam galvenajam vēlētajam – krievvalodīgajiem, gan nopirktajiemRīgas pensionāriem (2Ls klāt pie pensijas, gan galvenokārt savam līguma partnerim Putinam un Gazpromam, tad nebūs te nekāds ES valstu atbalstītais sašķidrinātās gāzes termināls, bet gan Gazprom, kuru būvēs Savicka firma.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu