Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Jauno valdību veidos trīs politiskie spēki Jaunā Vienotība, ZZS un Progresīvie, pagājušajā nedēļā paziņoja nominētā premjera amata kandidāte Evika Siliņa (JV). Šādai koalīcijai būtu 52 balsis Saeimā. Siliņa paziņoja, ka negrasās pieļaut Aivara Lemberga ietekmi uz valdību. Līdzšinējie koalīcijas partneri Apvienotais saraksts un Nacionālā apvienība paliek opozīcijā.

Jaunajā mācību gadā vispārējās izglītības iestādēs mācības sāk 220 051 skolēns, to skaitā 21 584 pirmklasnieki, informē Izglītības un zinātnes ministrija. Izglītības procesu tikai valsts valodā sāka īstenot pirmsskolas izglītībā un pamatizglītības pakāpē 1., 4. un 7. klasē. Būtiskākais pārejas kavēklis ir latviešu valodas skolotāju trūkums.

Valdība apstiprināja Nacionālo bruņoto spēku aktuālo mobilizācijas plānu un uzdeva paātrināt infrastruktūras izbūvi uz Latvijas un Baltkrievijas robežas. Žoga pirmā kārta jāpabeidz līdz šā gada 31. decembrim, bet otrā kārta — ne vēlāk kā līdz 2024. gada 31. jūlijam. 

Valdība otrdien nolēma piešķirt papildu 41,3 miljonus eiro, lai veselības nozarē nodrošinātu pakalpojumu pieejamību un nepārtrauktību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu