Fliks piekrīt pamest "airBaltic" vadību • IR.lv

Fliks piekrīt pamest “airBaltic” vadību

27
Foto: Ieva Čīka, LETA

Mazākuma akcionārs piekāpjas valdības prasībām, lai valsts glābtu “airBaltic”

Valdība un “airBaltic” mazākuma akcionārs piektdienas vakarā panākuši “principiālu vienošanos par visu valdības izvirzīto nosacījumu izpildi”, lai glābtu nacionālo lidsabiedrību no finansiāla kraha, ziņu aģentūrai LETA apstiprinājis Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Vienošanās paredz “airBaltic” vadītāja Bertolta Flika atkāpšanos no amata, akcionāru līguma izmaiņas, kas nodrošina reālu valsts kontroli pār kompānijas darbu, Rīgas kā bāzes lidostas saglabāšanu, ārzonu kompāniju patieso labumu guvēju atklāšanu, mazākumakcionāra “Baltijas aviācijas sistēmas” daudzo meitasuzņēmumu iekļaušanu atpakaļ “airBaltic”.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piektdienas vakarā priekšvēlēšanu debašu laikā LTV tiešraidē paziņoja, ka Fliks pamet kompānijas vadību.

Par to, ka vienošanās ir panākta un valdībai vairs nav šķēršļu “airBaltic” atblastīšanai piektdienas vakarā izplatītā paziņojumā vēsta arī Fliks: “Valdībai tagad proporcionāli jāpiedalās “airBaltic” pamatkapitāla palielināšanā”, kopumā šim nolūkam abiem akcionāriem būs jāatvēl 63,68 miljoni latu.

Vienošanos formāli varēs noslēgt, kad to būs noformulējuši juristi un valdība būs izteikusi tai atbalstu. Kad tas notiks, pagaidām netiek precizēts, bet premjers Dombrovskis LTV tiešraidē sacīja: “pirmdien, otrdien mēs nonāksim līdz gala rezultatam”. Pašlaik gan nav skaidrības par naudas avotu, lai valdība varētu veikt ieguldījumu.

Komentāri (27)

mary75 17.09.2011. 07.38

Ja viss tā arī notiks, vēl viens milzīgs pluss Dombrovskim.
Gribētos gan vēl redzēt uz apsūdzota sola par noziedzīgui bezdarbību trīs pēdējos satiksmes ministrus un dažus to padotos.

+15
-2
Atbildēt

1

    lindamarisfam > mary75 18.09.2011. 01.02

    Vai tikai nesanāktu, ka VD visās šajās prāvās būtu viens no galvenajiem lieciniekiem? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 17.09.2011. 08.15

Tā tiešām ir Dombrovska uzvara pār valsts izzadzējiem. Bet kas vēl tiem blēžiem varētu būt azotē? Vai tiešām šie tomēr atdos šo mafijas izveidoto shēmu bez jaunām shēmām slēptuvē? Tomēr ja tiks atklāti ārzonu firmas akcionāri, tad vismaz ir cerība uzzināt kuri tieši šo mafiju veido. Tagad varam tikai minēt. Mākoņi sāk izklīst, bet ciklons ir vēl spēcīgs.

+10
0
Atbildēt

0

garausiitis 17.09.2011. 09.32

Tāda maza piebilde – šai ziņai , kas vakar pārskrēja portāliem Latvijā , nez kapēc nav atradusies vieta nra.lv ( vai es vismaz nespēju to tur atrast ) . Interesanti tā ir nejaušība vai arī to var uztvert ,ka Flika atkāpšanās ir arī zaudējums NRA garīgajam līderim?

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu