Lidosta: pagaidām "airBaltic" reisi trešdien paredzēti pēc plāna • IR.lv

Lidosta: pagaidām “airBaltic” reisi trešdien paredzēti pēc plāna

21
"airBaltic" viceprezidents Jānis Vanags klusē par iemesliem, kāpēc atcelti tik daudzi reisi. Foto: Jānis Saliņš, F64

“airBaltic” joprojām nav sniedzis lidostai paskaidrojumus par reisu atcelšanu 

Pagaidām Latvijas nacionālās aviokompānijas “airBaltic” lidojumu reisi trešdienai, 14.septembrim, paredzēti pēc plāna, un ziņu par jauniem aviokompānijas atceltiem reisiem starptautiskās lidostas “Rīga” rīcībā nav, aģentūrai BNS pastāstīja lidostas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sarmīte Bunka-Brilijonka. 

“Patlaban nav informācijas, ka būtu atcelti jauni “airBaltic” reisi,” teica Bunka-Brilijonka un vienlaikus atzina, ka “airBaltic” joprojām nav sniedzis lidostai paskaidrojumus par pirmdien, 12.septembrī, un otrdien reisu atcelšanas iemesliem. 

Jau vēstīts, ka “airBaltic” otrdien atcēlusi reisus no un uz Briseli, Berlīni, Stokholmu, Tallinu un Viļņu, bet pirmdien, 12.septembrī, “airBaltic” atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Tallinu un Viļņu. “airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags paziņoja, ka uz visiem šiem galamērķiem “airBaltic” lidojumus izpilda vairākas reizes dienā un neviens no atceltajiem reisiem nav vienīgais. 

Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds norādīja, ka ministrija otrdien saņēmusi oficiālu informāciju no “airBaltic” par atcelto reisu iemesliem, bet piebilda, ka ministrija sīkāku komentāru par saņemto informāciju sniegs vēlāk. 

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) otrdien pavēstījis – neoficiāla informācija, kas ir SM rīcībā, liecina, ka “airBaltic” reisus atcēlusi saistībā ar to nepietiekamo piepildījumu un tādēļ, ka uz konkrētajiem galamērķiem “airBaltic” lidojumus izpilda vairākas reizes dienā. Taču lidosta norāda, ka “airBaltic” aili par reisu atcelšanas iemesliem atstājusi tukšu. 

“airBaltic” veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā. “airBaltic” neauditētie zaudējumi pērn bija 34,2 miljoni latu pretēji peļņai 2009.gadā.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu