Prezidents kļuvis par "airBaltic" ķīlnieku - netiek mājās no Briseles • IR.lv

Prezidents kļuvis par “airBaltic” ķīlnieku – netiek mājās no Briseles

23
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Andris Bērziņš netiek mājup no Briseles

Atcelto “airBaltic” reisu dēļ mājup netiek arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, kuram otrdien vakarā no Briseles bija paredzēts atgriezties Latvijā, aģentūru BNS informēja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne. “Arī prezidents ir kļuvis par Flika politikas ķīlnieku,” viņa komentēja. 

Krapāne norādīja, ka jau pirmdien vakara reiss no Briseles bija atcelts un uz Latviju “airBaltic” nelidos arī otrdienas vakarā. Tāpēc tiek meklēti citi varianti, kā citādi prezidents varētu nokļūt Latvijā jau otrdienas vakarā. Tomēr citi lidmašīnu reisi tiek strauji izpirkti, līdz ar to Latvijas prezidentam nokļūt mājās jau otrdien varētu būt problemātiski. 

Bērziņu vizītē pavada Krapāne, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze un ārlietu padomnieks Andris Pelšs. 

Jau vēstīts, ka “airBaltic” otrdien atcēlis reisus no un uz Briseli, Berlīni, Stokholmu, Tallinu un Viļņu, bet pirmdien “airBaltic” atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Tallinu un Viļņu. “airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags iepriekš pavēstīja, ka uz visiem šiem galamērķiem “airBaltic” lidojumus izpilda vairākas reizes dienā un neviens no atceltajiem reisiem nav vienīgais. 

Satiksmes ministrija savukārt pirmdien aicināja “airBaltic” valdi nekavējoši sniegt paskaidrojumu par iemesliem reisu atcelšanai, kā arī nodrošināt, lai otrdien plānotie regulārie reisi tiktu nodrošināti.

„airBaltic” vairākus reisus pirmdien atcēlusi, par to informāciju ievietojot  starptautiskā lidojumu sistēmā, taču ailīte, kurā norāda lidojumu atcelšanas iemeslu, atstāta tukša. Tā otrdien LNT rīta raidījumā „900 sekundes” teica lidostas „Rīga” valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse. Viņa rīcībā esošā informācija nav mainījusies arī šodien – atcelti septiņi „airBaltic” reisi uz pieciem galapunktiem.

Patlaban būtiskākais ir nepieļaut nekārtības lidostā, teica Luhse. Līdz šim neviens no “airBaltic” nav sazinājies ar lidostu; lidosta mēģinājusi sazināties ar “airBaltic” vadību, taču tas nav izdevies. Luhse situāciju vērtē kā nenormālu un salīdzina šo situāciju ar vulkāna izvirduma dēļ radītajām problēmām.

Vaicāts, vai šāda rīcība varētu būt skaidrojama ar „airBaltic” akcionāru pretreakciju valdības vadītāja Valda Dombrovska (Vienotība) paziņojumam, ka Baltijas Aviācijas Sistēmas (BAS) vērsušās Uzņēmumu reģistrā, mēģinot iegūt vairākumu uzņēmumā, piereģistrējot akcijas, par kuru dzēšanu akcionāri vienojušies jau pirms pusotra gada, Luhse nevarēja atbildēt. Vienīgais, ko teica lidostas vadītājs, bija, ka šādā „airBaltic” radītā situācijā lidostai jānodrošina kārtība.

Jau ziņots, ka „airBaltic” mazākuma akcionārs BAS mēģinājis slēpti iegūt vairākumu lidsabiedrībā. Valsts par šo gadījumu vērsusies ne tikai Ģenerālprokuratūrā, bet arī iesniegusi prasību tiesā par prasības nodrošinājumu pirms civilprasības celšanas pret uzņēmuma valdi jeb Bertoltu Fliku.

Savukārt Fliks pirmdienas vakarā paziņoja, ka arī vērsīsies Ģenerālprokuratūrā pret šādu paziņojumu izplatītājiem un sniegs pilnu informāciju (akcionāru sapulču un citu sanāksmju protokolus, dokumentus un atzinumus), „ne tikai selektīvi izraudzītus vecus lēmumus, uz kuriem politiķi šobrīd atsaucas publiskajā telpā”.

 

Komentāri (23)

putekliic 13.09.2011. 08.51

Štrunts par Fliku. Mani vairāk interesē, kad pie atbildības sauks tos latvju bāleliņus, kuri saslēdza tādus līgumus ar AB, kuri valsti, kā vairākuma akcionāru, ir padarījuši par bezpalīdzīgu apsmieklu. AB augstākais menedžments ir gatavs piedalīties Flika organizētajā sabotāžā un piekāst vairākuma akcionāru. Tas ir kaut kas! Drīz arī atklāsies, ka valsts (tas ir – mēs) esam zaudējuši miljonus. Balsojiet par Šleseru!

+18
-1
Atbildēt

1

    daina_tabuna > putekliic 13.09.2011. 09.44

    Kāds to pēdējo teikumu var uztvert arī nopietni…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 13.09.2011. 09.43

Par Bērziņu gan man pilnīgi sirds nesāp. Paša draugi jau vien ir vainīgi pie visas situācijas ap airBaltic. Varbūt nāks par labu. Sakritīs Bērziņam uz nerva tāds bardaks un uzspiedīs uz Šķēli un Lembergu, lai liek mieru airBaltic. Lai gan maz ticams, ka klausīs. Pārāk gards kumoss.

+10
-1
Atbildēt

0

tuba76 13.09.2011. 10.01

Un man visu laiku nelika mieru jautajums – kapec latviesu “oligarhi” tik siksti turas pie tevijas un vienkarsi nesit gaisa savus ipasumus un neperk villu Karibu salas un neparcelas uz turieni… Uz ko vini gaida? Kadas rebes vel janokarto? (Nestastiet par patriotismu – ta butu zaimosana) Varbut atbilde sak paradities. Varbut zeni spelejusi uz visu banku (lasi airbaltic) un nu svilst zeme zem kajam un varas koridoros notiekosas cinas rezultata gaiditie rezultati slid no rokam ara. Jo tas kas notiek sobrid ar airbaltic – izskatas pec laupisanas, izspiesanas gaisa dienas laika masu acu prieksa – bez kauna, bez goda. Tur jabut milzigam likmem saja spele – varbut uz speles ir likts pilnigi viss?

+8
0
Atbildēt

2

    aguslens > tuba76 13.09.2011. 10.30

    Ar tiem vietējiem oligarhiem tāpat kā daudziem citiem vietējiem biznesa ‘ērgļiem’ ir ļoti vienkārši – šeit viņi var savas rebes sabīdīt tādi kādi ir, bet aizbraucot … nu, lielākoties neko vērā ņemamāku par sēņu lasīšanu tur nesabīdīs. Kas attiecas uz villu Karībos vai tamlīdzīgi … izmaksā dārgi un ja esi neuzmanīgi attālinājies no vienīgās vietas, kur vari naudu izkāst, tad ātri tiksi atbrīvots no visa.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > tuba76 13.09.2011. 10.17

    Salīdzinājumā ar visu līdz šim sadarīto airBaltic ir piliens jūrā. Vienīgā atšķirība, ka informācijas laikmetā tas sanāk skaļi, jo cilvēku komunikācija ir aktīvāka un skaļāka. Mums ir darīšana ar vecā kaluma privatizētājiem, kas strādā ar metodēm kā viņi 90-to sākumā/ vidū tika pie saviem miljoniem- iestrādājot līgumos Trojas zirgus, likumus ar pareiziem caurumiem un sabīdot savus cilvēkus atslēgposteņos. Vienīgais, kas šobrīd var no glābt airBaltic nonākšanas krievu rokās- ja nākamo valdību tomēr neveido SC+ZZS, SC+ZZS+ZRP, SC+ZRP.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu