Ģenerālprokuratūra izvērtēs iesniegumu pret Fliku • IR.lv

Ģenerālprokuratūra izvērtēs iesniegumu pret Fliku

34
Bertolts Fliks. Foto: Jānis Saliņš, F64

Štokenbergs apstiprina, ka prasība vērsta pret Fliku

Ģenerālprokuratūra izvērtēs Satiksmes ministrijas (SM) un Tieslietu ministrijas (TM) sagatavoto un nosūtīto informāciju par iespējamajiem pārkāpumiem “airBaltic” valdes priekšsēdētāja Bertolta Flika rīcībā, ziņo LETA.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne apstiprināja, ka iesniegums ir saņemts pirmdien un tas tiks izvērtēts. No ministrijām saņemtā informācija ir klasificēta, tādēļ prokuratūras pārstāve iesnieguma saturu neatklāja.

Arī tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) plašāku skaidrojumu par iesniegto materiālu būtību nesniedza, uzsverot, ka 6.augustā “airBaltic” jautājums tiks vērtēts valdībā un līdz tam laikam ar kādiem publiskiem paziņojumiem nākt klājā būtu pāragri. Ministrs vien apstiprināja, ka prasība vērsta tikai pret Fliku un tajā norādīts gan uz viņa kā uzņēmuma vadītāja, gan amatpersonas darbībām.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) neatklāja prokuratūrai nosūtīto materiālu būtību, vien uzsverot, ka tiesībsargājošajām iestādēm tagad jāvērtē – ir vai nav bijuši pārkāpumi. Turpmākajai rīcībai ar lidsabiedrību valdība arī nolīgusi konsultantus un viņu sniegto informāciju rīt plānots uzklausīt.

Ministrijas preses pārstāvis Aivis Freidenfelds uzsvēra, ka nosūtītajā vēstulē Ģenerālprokuratūrai ir apkopots abu ministriju, auditorfirmas “PricewaterhouseCoopers” un valdības konsultanta “Prudentia” agrāk secinātais.

Jau ziņots, ka ST sadarbībā ar TM valdības uzdevumā sagatavoja un nosūtīja informāciju Ģenerālprokuratūrai par iespējamajiem pārkāpumiem “airBaltic” valdes priekšsēdētāja rīcībā, laikrakstam “Diena” norādīja SM valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Nav zināms, ko tieši SM un TM savā iesniegumā lūdz izmeklēt.

 

Komentāri (34)

r_mazburss 05.09.2011. 13.13

“uzsverot, ka 6.augustā “airBaltic” jautājums tiks vērtēts valdībā“
Kļūda datumā?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu