Valsts par Flika darbībām vērsīsies pie tiesībsargiem • IR.lv

Valsts par Flika darbībām vērsīsies pie tiesībsargiem

17
Bertolts Fliks. Foto: Kaspars Krafts, F64

Lai glābtu “airBaltic”, valstij var nākties ieguldīt pat 170 miljonus

Drīzumā par “airBaltic” vadītāja Bertolta Flika darbībām valsts vērsīšoties tiesībsargājošās iestādēs, trešdien informē laikraksts “Diena”.

Patlaban divas ministrijas – Satiksmes un Tieslietu, kā arī Valsts kanceleja izvērtējot dažādas prasījumu celšanas iespējas un vēršanos tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar “airBaltic” katastrofālo finanšu situāciju. Ja valstij būs jāsedz visi uzņēmuma zaudējumi un jāveic ieguldījumi, kopsumma var sasniegt 170 miljonus latu. Šādu informāciju laikrakstam sniedzis Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

Atbildot uz jautājumu, vai “airBaltic” vadītāja Flika darbībā ir konstatētas arī tādas darbības, kas vērtējamas kā valsts interešu neievērošana, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss teica, ka esot atsevišķas lietas, par kurām tuvākajā laikā ministrija informēs tiesībsargājošās iestādes.

Privātā akcionāra “Baltijas Aviācijas sistēmas” īpašnieks un “airBaltic” vadītājs Bertolts Fliks jau teicis, ka viņš pie sava amata krēsla neturēsies. Tiesa, Flika nomaiņa amatā, kas ir viens no valsts nosacījumiem, lai glābtu lidsabiedrību, nav tik vienkārša, jo tas saskaņā ar valstij neizdevīgo akcionāru līgumu iespējams, tikai pusēm vienojoties, proti, ja pašam Flikam daļēji piederošais BAS piekrīt “airBaltic” stūri uzticēt citam vadītājam.

Patlaban valdības konsultantu kompānijai “Prudentia” uzdots izstrādāt iespējamo rīcības scenāriju ar “airBaltic”, savukārt kāds labi informēts anonīms avots avīzei teicis, ka ilgtermiņā risinājums varētu būt privātajam akcionāram ļaut attīstīt “airBaltic”, kamēr valsts uzņemas attīstīt lidostu “Rīga”.

 

Komentāri (17)

Janka, Janic 31.08.2011. 07.41

Flikam vienam nebija iespeejams taadaa meerogaa aptiiriit valsti , tur jau vesels tiikls apakšaa , satiksmes ministrijai jaastaajas šim viiram blakus, rakt jaasak tieši tur ,neba viens guva labumus, citaadi buus Kučmas variants… pa nulleem

+13
0
Atbildēt

0

harijs_m 31.08.2011. 08.42

Fliks ir tikai “pārmijnieks”, lai arī visai apsviedīgs, kuram, protams, jāatbild par saviem “varoņdarbiem”. Bet kopumā jāšķetina viss AB stāsts, sākot no pašiem pirmsākumiem. Kas pieņēmis šādus vai tādus lēmumus, ar kā atbalstu, kā strādājusi uzņēmuma padome utt. Te nu politiskajai atbildībai būtu jārezultējas kriminālatbildībā.

+7
0
Atbildēt

1

    astra_ozo > harijs_m 31.08.2011. 11.29

    jāķeras pie rīkles Razumovskim un tam tur sprancūzim? Es atbalstu! :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

Juris Millers 31.08.2011. 09.58

Otra iespēja ir ja Fliku apsūdz kriminālnoziegumā. Atliek vien atrast par ko varētu apsūdzēt. Valsts līdzekļi izsaimniekošana īpaši lielos apmēros? Nolaidība dienesta pienakumu pildīšanā, kas novedusi pie zaudejumiem valstij? Kaut ko noteikti var atrast. Un tad viņu var atstādināt arī bez saskaņošanas ar BAS.

+4
0
Atbildēt

1

    astra_ozo > Juris Millers 31.08.2011. 11.32

    Protams, ka var atrast – ja LV gribēs, tad atradīs.
    Jautājums – vai pie mums valdībā ir kāds godīgs un drosmīgs vecis palicis, lai spētu ķerties pie rīkles šiem “ārvalstu” “investoriem” .
    p.s. Atcerēsimies, ka tieši pirms gada Flikucis saņēma kautkādu Vācijas balvu no Endžijas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu