Noliedz vēlēšanu lomu Āboltiņas foto likšanai uz žurnāla vāka • IR.lv

Noliedz vēlēšanu lomu Āboltiņas foto likšanai uz žurnāla vāka

18
Indra Sprance

Žurnāls izvēlējies intervēt atlaistās Saeimas priekšsēdētāju, jo notiekošais uz politiskās skatuves ietekmējot biznesa vidi

Ne atlaistās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), ne žurnāla “Pastaiga” galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere nesaskata nekā neētiska Āboltiņas vērienīgās intervijas publicēšanā un Saeimas priekšsēdētājas foto likšanā uz žurnāla vāka mēnesī, kad valstī notiek Saeimas ārkārtas vēlēšanas, kurās startē arī pati Āboltiņa.

Kā Ir.lv informēja Saulīte – Zandere, intervijai un fotogrāfijai uz “Pastaigas” septembra numura vāka nav nekāda sakara ar ārkārtas vēlēšanām. Žurnāla septembra numurs ticis plānots maijā/jūnijā, intervija notikusi jūlija sākumā, “kad vēl pat nebija zināms, vai Saeima tiks atlaista”, skaidro redaktore. Viņa arī norāda, ka “žurnāls tika nodots uz druku augusta sākumā, iznāca 18.augustā, šķiet, tajā vai nākamajā dienā tikai bija zināmi kandidātu saraksti”.

Skaidrojot, kādēļ izvēle kritusi par labu Āboltiņai, Saulīte – Zandere norāda, ka “”Pastaigas” septembra numurs jau daudzus gadus ir dubulti īpašs ar to, ka tajā tiek publicēts miljonāru saraksts, kas ir specifiski “Pastaigas” saturiskajam uzstādījumam. Tāpēc arī pārējais septembra numurs vienmēr tiek īpaši plānots un saturiski papildināts. Turklāt septembra numurs līdz šim ir bijis gada pārdotākais numurs, tātad tam jābūt maksimāli labam. Vērojot, kādas izmaiņas notikušas pēdējos gados mūsu biznesa vidē, arvien vairāk pārliecinājāmies, cik lielā mērā notiekošais uz politiskās skatuves ietekmē biznesa vidi. Attiecīgi tika pieņemts lēmums par numura cilvēku izvēlēties sievieti, kas tajā brīdī ieņēma augstāko politisko amatu valstī, un tā ir Solvita Āboltiņa. Un, ja līdz galam citādāks, tad – kā jau ierasti – arī vāks ir citādāks, solīdāks, ne tik fešenebls, ar īpašu vāka konceptu. Āboltiņas kundze piekrita kļūt par vāka seju, kas viņas gados – uz modes un stila žurnāla vāka – ir gana drosmīgs solis”.

Redaktore arī uzsver, ka “”Pastaiga” nenodarbojas ar politiku, nedemonstrē politiskās simpātijas un nav saņēmusi naudu no Solvitas Āboltiņas”.

Savukārt Āboltiņa ar biroja vadītājas Gundas Reires starpniecību Ir.lv pauda, ka nekādus pārkāpumus šajā situācijā nesaskata. “Āboltiņa ir atvērta plašsaziņas līdzekļu iniciatīvām un sniedz intervijas pirms un pēc vēlēšanām, kā arī vēlēšanu starplaikos,” informē palīdze.

Iniciatīva par plašu interviju esot nākusi no žurnāla, turklāt “šāda interese nav uzskatāma par neparastu – šogad plašas intervijas ar Āboltiņu par viņas personību, ģimeni, politiku un dzīves gaitu ir bijušas arī žurnālos „Ieva” (februārī) un „Una” (janvārī). Āboltiņas attēls bija izvietots arī uz šo žurnālu vākiem. Nekāda samaksa par interviju „Pastaigā” nav tikusi veikta, tā arī nav tikusi nedz pieprasīta, nedz piedāvāta,” informēja Reire.

Jau vēstīts, ka Saeimas spīkeres attēla atrašanās uz žurnāla “Pastaiga” vāka mēnesī, kad Latvijā notiek Saeimas ārkārtas vēlēšanas, kurās startē arī pati Āboltiņa, raisa bažas par negodprātīgu reklamēšanos. “Providus” pētniece Iveta Kažoka Ir.lv iepriekš atzina, ka šis varētu būt “izteikti neētiskas žurnālistikas piemērs pirms vēlēšanām”. Viņa salīdzināja, ka pērn priekšvēlēšanu kampaņas laikā politiķi nerotāja pazīstamāko žurnālu vākus.

 

Komentāri (18)

Ilona Auziņa 31.08.2011. 14.47

Man lielu vilšanos sagādāja Vienotības mājas lapa. Gribēju tajā uzdot jautājumu O. Pulkam par RD gatavošanos celt īres maksu mūsu mājā. Attiecīgajā logā V mājas lapā ierakstīju to, bet nosūtīt to nevarēju, jo izrādījās ka šis logs nestrādā, ka tā ir butaforija. Arī V offisa telefons neatbildēja. Tad sazvanīju JL offisu un tur man pateica vajadzīgo. Man kļuva skaidrs ka arī Vienotība faktiski ir tikai butaforija attiecībā pret vēlētāju un faktiski nodarbojas ar muļķu ķeršanu vēlēšanās. Es biju dziļi vīlies, jo biju pārliecināts ka viņu vārdi atbilst darbiem. Protams, es nenoliedzu V reālos panākumus esot Saeimā, tomēr īsti godīgi nav arī viņi. Vēl lielāki meļi ir SC, jo katrā savā teikumā aizstāv maznodrošinātos rīdziniekus, bet reālajā dzīvē tā gatavojas apiet īres līgumus un mūsu mājas iedzīvotājiem, kuri nav no bagātajiem, ar viltu centīsies izkrāpt dubultu īres maksu. Te nu Ušakovs visā pilnībā parāda savu īsto seju. Viņi laikam domā ka vienkāršie cilvēki ir stulbi un tos varēs apkrāpt. Žēl, ka man nav pieejas plašākai presei. Es domāju ka te iznāktu labs reklāmas raksts par SC reālo attieksmi pret maznodrošinātajiem rīdziniekiem.

+3
0
Atbildēt

1

    Marija > Ilona Auziņa 31.08.2011. 15.00

    es, savukārt, pagājušo gadu pirms saeimas vēlēšanām Vienotības lapā izmantoju doto iespēju pieteikties palīdzēt. Nosūtot ziņojumu, parādījās uzraksts “Paldies, mēs ar jums visdrīzākajā laikā sazināsimies!”
    Tā nu jau būs pagājis gads un V nav varējusi sazināties…

    Laikam resnajam Kalvītim ir taisnība, ka vēlēšanas ir iestudēts teātris.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

JanisErts 31.08.2011. 14.12

Es viņas vietā pat nebūtu piekritis uz interviju. No saprātīgas publikas šādi var tikai nopelnīt mīnusus un netikt pie šprices vispār.

+3
0
Atbildēt

1

    andrisskrastins > JanisErts 31.08.2011. 14.15

    Nu kas par blēņām. Saprātīgā publika par Āboltiņu sen visu – ieskaitot viņas niķus – un diezvai ietekmēsies no šādas intervijas esamības vai neesamības. Nepārspīlēsim.

    0
    0
    Atbildēt

    0

odzina 31.08.2011. 16.36

Solvita Āboltiņa laikam nezināja, ka Pastaigā saturs ir tikai maksas pasākums, būtībā reklāmu katalogs, jo neapmaksāta, tātad objektīva satura vienkarši tur nav. Tādēļ grūti iedomāties, ka vāks izgājis bez maksas. Gudra sieviete diez vai vēlētos savu tēlu identificēt ar šo izdevumu.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu