Vīķe-Freiberga jūtas labi, svētdien dosies uz ASV • IR.lv

Vīķe-Freiberga jūtas labi, svētdien dosies uz ASV

25
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Elmārs Rudzītis, F64

ASV viņa piedalīsies divās diskusijās

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga jūtas pietiekami labi un jau svētdien, 4.septembrī, viņa dosies uz ASV, kur piedalīsies divās diskusijās un saņems piešķirto brīvības medaļu, LETA informēja bijušās prezidentes sekretāre Daina Lasmane.

Vīķei-Freibergai ārsti nav noteikuši nekādus ierobežojumus, un nedz Latvijā paredzēto aktivitāšu plānā, nedz starptautisko darbu kalendārā nekas netiek mainīts. Ar ģimenes ārstu viņai jāsazinās tad, ja ir kādas sūdzības vai izmaiņas veselības stāvoklī. Iepriekš dažādajos izmeklējumos un analīzēs, kas tika veiktas, “nekas, par ko būtu jābažījas, netika atrasts”, skaidroja Lasmane.

4.septembrī eksprezidete dosies vizītē uz ASV, kuras laikā Vašingtonā saņems piešķirto Trūmena-Reigana brīvības medaļu un piedalīsies diskusijā pasaulē respektētā domnīcā “Atlantic Council” un vēl vienā diskusijā “Aspen” institūtā kā Pasaules līderu padomes reproduktīvajai veselībai (“Global Leaders Council for Reproductive Health”) locekle. Viņa arī tiksies ar Amerikas latviešu apvienības (ALA) un Vašingtonas latviešiem un uzrunās ALA valdes sēdes dalībniekus.

“Atlantic Council” mājaslapā teikts, ka Vīķe-Freiberga 7.septembrī Vašingtonā teiks galveno runu konferencē par Ziemeļvalstu un Baltijas drošību XXI gadsimtā.

Kā ziņots, Vīķei-Freibergai, kura bija nonākusi Stradiņa slimnīcā, akūtas veselības problēmas nav konstatētas, un patlaban viņa jau ir izrakstīta no ārstniecības iestādes, pirmdien pastāstīja Stradiņa slimnīcas Neiroloģijas klīnikas vadītājs profesors Andrejs Millers.

Vīķe-Freiberga bija nonākusi slimnīcā ar neiroloģiska rakstura problēmām, kuru dēļ bija nepieciešams veikt veselības izmeklējumus. Pārbaužu rezultāti tikai saņemti pirmdien, nekādas akūtas neiroloģiskas problēmas neesot konstatētas. Par to tika informēta eksprezidente, un “apmierinošā stāvoklī” viņa jau izrakstīta no slimnīcas un ārstēšanos varēs turpināt pie sava ģimenes ārsta.

Vīķe-Freiberga ir atgriezusies lauku mājās Kurzemē, informēja eksprezidentes sekretāre.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu