Auziņš kļūst par Eiropas akadēmijas īsteno locekli • IR.lv

Auziņš kļūst par Eiropas akadēmijas īsteno locekli

34

Latvijas Universitātes rektors kļuvis par Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas īsteno locekli dabas zinātnēs

Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš ievēlēts par Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas (European Academy of Siences and Arts) īsteno locekli dabas zinātnēs.

Svinīgā plenārsēde, kuras laikā profesoram M. Auziņam tiks pasniegts akadēmijas locekļa sertifikāts, notiks 2012. gada 3. martā Zalcburgā, Austrijā, informē LU Preses centrs.

Eiropas Zinātņu un mākslas akadēmija tika dibināta 1990.gadā. Tajā ir vairāk nekā 1400 locekļu, tostarp Romas pāvests Benedikts XVI, kā arī 28 Nobela prēmijas laureāti. Akadēmija ir starpnacionāla, starpdisciplināra organizācija, kas pamatā ir pievērsusies Eiropas jautājumiem.

Profesors Mārcis Auziņš ir viens no jaunākajiem akadēmiķiem Latvijā, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis kopš 1998. gada, kā arī Latvijas Zinātnes padomes loceklis. Latvijas Universitātes rektors ir arī Eiropas Fizikas biedrības un Amerikas Fizikas biedrības, kā arī Apvienotās Karalistes Fizikas institūta biedrs.

Par Latvijas Universitātes rektoru profesors Mārcis Auziņš ievēlēts 2007. gada pavasarī, šogad maijā rektora amatā ievēlēts atkārtoti.

 

Komentāri (34)

Aivis Landmanis 26.08.2011. 14.51

Smaržas jebkurai gaumei!
Ielūkojies mūsu mājas lapā: http://www.TavasSmarzas.lv
Mēs piedāvājam viszemākās cena
100% oriģinalitāte un autentiskums
Bezmaksas piegāde visā Rīgā!

Pasaki citiem, spied ”Man patīk”!

http://WWW.TAVASSMARZAS.LV

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu