Zatlers vaino Fliku melos • IR.lv

Zatlers vaino Fliku melos

25
Eksprezidents Valdis Zatlers. Foto: Raitis Plauks, F64

Eksprezidents noliedz atlaižu prasīšanu no “airBaltic”, pulicitāte bijusi vajadzīga lidsabiedrībai

Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis eksprezidents Valdis Zatlers noliedz, ka savas prezidentūras laikā no lidsabiedrības “airBaltic” būtu prasījis lielas atlaides biļetēm biznesa klasē sev un savas ģimenes locekļiem atvaļinājuma ceļojumiem. Zatlers norāda, ka aviosabiedrības vadītāja Bertolta Flika teiktais ir meli.

Zatlers ceturtdien teica, ka ne viņš pats, ne sieva nav runājuši ar “airBaltic” pārstāvjiem. Biļešu pirkšana notikusi interneta vidē pēc lidsabiedrības piestādītajiem rēķiniem, turklāt atvaļinājumu braucienos viņš devies ļoti reti – aptuveni reizi gadā, raksta LETA.

“KNAB var pārbaudīt, tur nekā nav,” teica politiķis. KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga norādīja, ka birojs izvērtēs publiski izskanējušo informāciju.

Intervijā laikrakstam “Diena” Fliks apgalvoja, ka Zatlers savas prezidentūras laikā no “airBaltic” prasījis lielas atlaides biļetēm biznesa klasē sev un savas ģimenes locekļiem atvaļinājuma ceļojumiem. Fliks sacīja, ka Zatlers biļetes no “airBaltic” izprasījis par “ļoti īpašām cenām”.

“Fliks apgalvo, ka biļetes iegādātas par īpašām cenām, tad vēlos uzzināt, kādi ir “airBaltic” cenu politikas kritēriji un kāpēc man, pērkot biļetes “airBaltic”, tika izrakstīti rēķini, par kuriem tagad jādiskutē. Nekādas atlaides sev vai saviem ģimenes locekļiem neesmu prasījis, un Flika teiktais ir meli,” ceturtdien preses paziņojumā norāda Zatlers.

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, “airBaltic” vēlējusies iegūt sev papildu publicitāti, nodrošinot, ka Valsts prezidents atvaļinājumā dodas tieši ar šo, nevis kādu citu aviokompāniju. “Manā izvēlē lidot ar “airBaltic” noteicošais bija tas, ka, būdams Latvijas Valsts prezidents, lidoju ar nacionālo aviokompāniju,” pauda eksprezidents.

Pēc Zatlera teiktā, par Flika patvaļu cenu politikā liecina arī žurnālistu vizināšana uz viņa personīgo preses konferenci Berlīnē 15.jūnijā, kur “airBaltic” nodrošinājusi transportu un arī segusi aviobiļešu izmaksas. “Toreiz aviokompānija atzina, ka lidojumu uz Flika preses konferenci apmaksāja nevis pats Fliks, bet gan aviokompānija, kurā kontrolpakete pieder valstij,” norāda Zatlers.

“Acīmredzot līdzšinējā “airBaltic” cenu politika ir balstījusies uz Flika personīgajām simpātijām un savtīgām interesēm, tāpēc būtu svarīgi pārliecināties, vai Fliks, izmantojot savu dienesta stāvokli, nav īpaši vēlējies iepatikties politiķiem. Tāpēc aicinu Fliku darīt sabiedrībai zināmas ne tikai tās cenas, kas tika piedāvātas man, bet arī citiem politiķiem,” teica politiķis.

 

Komentāri (25)

Rinalds Krûklis 25.08.2011. 16.32

Treknie joprojām mēģina piekopt veco metodi “Tu esi tāds pats zaglis kā mēs”.

+12
0
Atbildēt

1

    ltvpanorama > Rinalds Krûklis 25.08.2011. 20.34

    baigi precīzi pateici!tā ir viņu taktika..paši sū.. līdz ausīm un cenšas visiem savu smaku pielipināt..

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Kinskis 25.08.2011. 19.09

Te nu parādās “Kā maizi ēd, tā dziesmu dzied”. Ja Fliks šādi izsakās par Zatleru, tad tas jau pietiekami skaidri norāda uz to, kuri politiķi ir aiz viņa muguras. Kaut kur līdzīgi teksti jau tika manīti.

+7
0
Atbildēt

0

Janis 25.08.2011. 18.57

Fliks visādos veidos cenšas novērst uzmanību no sevis..

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu