Un tas ir Rīgā! • IR.lv

Un tas ir Rīgā!

5
Pastāvīgā ekspozīcija «iesēdināta» visgreznākajās telpās. Kaut arī darbu ir ļoti daudz un interjers ir tiešām krāšņs, pārsātinājuma sajūta nerodas.

Nule atklātajā muzejā Rīgas birža ieeju, divriteni pieslēdzis pie atjaunotās ēkas margām, taču, nonākot ātrijā, restaurācijas darbu kvalitāte mani pārsteidz nesagatavotu 

Žurnāla Ir uzdevumā pa jaunatvērtā mākslas muzeja Rīgas birža telpām devos staigāt nevis ar skatītāja jūsmīgām, bet vērtējošām un analizējošām acīm. Šoreiz nepētīju izstādītos darbus kā suverēnus mākslas objektus, bet gan jauno Latvijas ārzemju mākslas kolekcijas mājvietu kopumā, pievēršot uzmanību videi, atvērtībai skatītājam un piemērotībai darbu eksponēšanai. 

Muzejā ieeju tikai pāris stundu pēc tā atklāšanas, savu divriteni pieslēdzot pie atjaunotās ēkas margām. Vietā būtu izteikt aicinājumu Rīgas satiksmei ierīkot velonovietni. Vispārējā atmosfēra ir pacilājoša, sajūsmināti ir gan muzeja apmeklētāji, gan darbinieki, kuri pagaidām strādā, demokrātiski saģērbušies privātajās drēbēs bez pazīšanās zīmēm. 

Rīgas birža ir pacēlusi kvalitatīvas kultūras telpas latiņu ļoti augstā līmenī

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu