Dzīvokļu «jaunais vilnis» • IR.lv

Dzīvokļu «jaunais vilnis»

3
Dati: Ober Haus, Arco, Rent in Riga, Latio, PMLP
Antra Ērgle

Ārvalstnieku interese ceļ Rīgas un Jūrmalas mājokļu cenas

Šovasar mākleri, kas pārdod Rīgas centra un Jūrmalas dzīvokļus, atvaļinājumā neiet, jo pavasaris iepūtis jaunu dzīvību pāris gadu pamirušajā nekustamo īpašumu tirgū. Strauji augušais pieprasījums no Krievijas un citām Austrumu puses valstīm parāvis uz augšu cenas un parādos slīgstošajiem saimniekiem ļāvis īpašumus pārdot ar peļņu. Arī īres tirgū šī vasara nav klusais laiks – ārvalstu vēstniecību un uzņēmumu darbinieki izķer labākos Rīgas centra mitekļus. 

Taču tā ir tikai krējuma virsējā kārta. Sērijveida dzīvokļu tirgus turpina snaust, jo ārzemniekus tas neinteresē, bet vietējie pircēji nav atguvuši atbilstīgu maksātspēju. 

Nav krievu invāzija
«Kā latvieti arī mani sākumā nedaudz uztrauca Krievijas pircēju lielā interese,» žurnālam Ir atzīst tirgus līdera Latio māklere Līga Igala, kura strādā ar Rīgas centra un Jūrmalas īpašumiem. Taču kaimiņvalsts klienti esot lojāli un inteliģenti, «nav te nekāda krievu invāzija», iespējamos nacionālistu protestus aprauj speciāliste. Tikai nedaudzi plāno te apmesties uz ilgāku laiku, vairākums ar ieguldījumu atver sev Eiropu, saskaņā ar pērn jūlijā ieviestajiem Imigrācijas likuma grozījumiem iegūstot termiņuzturēšanās atļauju, lai brīvi ceļotu pa Šengenas valstīm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu