ZRP premjera amatam izskatījusi arī Šulcas kandidatūru • IR.lv

ZRP premjera amatam izskatījusi arī Šulcas kandidatūru

22
Iveta Šulca. Foto: Lauris Vīksne, F64

Sprūdžs varētu pārdot savu uzņēmumu, ja kļūs par premjeru

Zatlera Reformu partija sākotnēji premjera amata kandidāta amatā esot izskatījusi arī Eiropas komisijas Latvijā pārstāvniecības vadītājas Ivetas Šulcas kandidatūru, vēsta avīze „Diena”.

Ar Šulcu bijušas pat pārrunas, avīzei stāsta partijas valdes loceklis Reinis Tukišs, taču, „ņemot vērā, ka partijas kodols jau ilglaicīgi izstrādājis programmu, savstarpējās sarunās vienojāmies, ka loģiski būtu, ja premjera kandidāts būtu viens no partijas kodola”.

Kā zināms, ZRP premjera amatam izvirzījusi mazzināmo uzņēmēju Edmundu Sprūdžu.

Otrdien „Diena” raksta, ka Sprūdža IT uzņēmums „HansaWorld Latvia” piedalījies valsts iepirkuma konkursā, uz ko norāda konkurējoša uzņēmuma „FMS Group” valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs. Viņš uzskata, ka tas potenciālajam premjeram var radīt interešu konfliktu.

Pats Sprūdžs teic, ka interešu konfliktu savā darbā nepieļaus un, ja kļūs par premjeru, sev piederošo IT uzņēmumu varētu pārdot.

Savukārt “Latvijas Avīze” otrdien ziņo, ka miljonāram un uzņēmējam Kirovam Lipmanam ZRP piedāvājusi vadīt Finanšu ministriju. 

Lipmans sarunā ar avīzi nav noliedzis, ka ar viņu tikušies ZRP cilvēki, kas likuši saprast, ka varētu arī viņa kandidatūru izvirzīt finanšu ministra amatam, ja vien viņš piekristu. Taču uzrunātais miljonārs to būtu uztvēris daudz nopietnāk, ja ar viņu būtu runājis pats Valdis Zatlers. “Tā ir pārāk nopietna valsts lieta, tāpēc ar to vajadzēja nodarboties partijas pirmajam cilvēkam,” teica Lipmans un uz jautājumu, vai neatteiktu, ja būtu aicinājis pats Zatlers, atbildēja, ka droši vien neteiktu kategorisku “nē”, jo, kā pieredzējušam ekonomistam un finansistam, uzņēmumu “Liepājas metalurgs” un “Grindeks” akcionāram un vienam no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī, viņam esot zināma interese par šo valstij svarīgo amatu. 

Lipmans arī piebildis, ka viņa skatījums uz valsts attīstību atsevišķos jautājumos būtiski atšķiras no jau nosauktā ZRP finanšu ministra amata kandidāta Vjačeslava Dombrovska.

ZRP pārstāve Daiga Holma avīzei apgalvo, ka partijas kodols ar Lipmanu par finanšu ministra amatu neesot runājis. Pats Lipmans neatklāj, ar kurām personām runājis par ministra amatu.

 

Komentāri (22)

Lidija Apsīte 16.08.2011. 08.42

Ne par raksta tēmu. kaut kas nav kārtībā ar tiem “interešu konfliktiem”:

– Pats Sprūdžs teic, ka interešu konfliktu savā darbā nepieļaus un, ja kļūs par premjeru, sev piederošo IT uzņēmumu varētu pārdot.
jautājums – Kam pārdos? Sievai? Bergam? kaimiņu miķelim? Bet viņš nevar dabūt pilnu cenu, jo visi zinās, ka ir spiests pārdot. Otrkārt – un ko darīs pēc premjerēšanas? jeb valsts maksā bijušajiem premjeriem tādas pensijas, ka neko vairs nevajag?
būtībā sanāk, ka atkal atgriežamies pie “labiem un godīgiem” cilvēkiem, kam nekā nav un neko viņš nav paveicis, resp – sevi apliecinājis.
Es personīgi savu uzņēmumu nepārdotu, tikai tāpēc vien, lai uz neprognozējamu laiku un nākotni iesēstos kādā krēslā…

+10
0
Atbildēt

2

    aija_priedite > Lidija Apsīte 16.08.2011. 09.26

    izveidos jaunu uzņēmumu?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    LAURIS > Lidija Apsīte 16.08.2011. 09.10

    viņš saprot, ka par premjeru nekļūs. Un kas tagad notiek ir 100% uzmanības pievēršana savai personībai, kas, iespējams, palīdzēs arī biznesā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 16.08.2011. 07.56

“Mazināmais” uzņēmējs???? Jāatzīst, ka IR pareizrakstība kļūst aizvien dīvaināka, gluži tāpat kā “komentētāju” kvalitāte:)

+4
-1
Atbildēt

2

    jirfm > kkristaps 16.08.2011. 14.00

    Drīzāk jau, ja pareizi saprotu Tava komentāra kontekstu, “lielināmā Šulca” :-)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > kkristaps 16.08.2011. 08.14

    Mazināmais Sprūdžs versus Liezināmā Šulca

    0
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 16.08.2011. 09.48

Es nesaprotu, kādā jēga no žurnālistu rakšanas, kas ar ko ir runājis par kandidēšanu? Svarīgs jau ir rezultāts. Tāpat ir skaidrs, ka šādās sarunās nevis nāk klajā ar konkrētu piedāvājumu, bet vienkārši testē kandidāta intereses.

+3
-1
Atbildēt

1

    dainis > Una Grinberga 16.08.2011. 13.55

    Nu nesaki viss. Ir pat ļoti interesanti un informatīvi uzzināt, kas ar ko ir runājis.
    Konkrētās partijas kontekstā Lipmana uzrunāšana ir patiešām interesanta ziņa, kas daudz izsaka par partijas domas lidojumu. :)
    Faktiski vienmēr rezultāts ir tikai puse, bet nonākšana līdz rezultātam bieži ir pat nozīmīgāka un daudz vairāk izsakoša.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu