Hūtes noriets • IR.lv

Hūtes noriets

3
Aivars Ozoliņš

ZZS var apsveikt ar visbezcerīgāk sākto vēlēšanu kampaņu

Žanram ir nozīme. Ziņu aģentūras acīmredzot bija gatavojušās pirmdien ziņot, ka Aivars Lembergs nolēmis kandidēt vēlēšanās. Taču svarīgās ziņas nebija, viņš arī šoreiz pavēstīja, ka nekandidēs. Piekabināti šai banālajai ziņai, aizlaikus sagatavotie Lemberga politiskās biogrāfijas apraksti izskatījās pēc politiskā nekrologa. Varbūt šādam žanram ir mazliet par agru, tomēr – arī vēlēšanas taču notiks pirms termiņa.

Šīs acīmredzot būs pēdējās vēlēšanas, kurās smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais pagastvecis uzdosies par «premjerministra kandidātu». Viņa ietekme Latvijas politikā iet uz galu. Agrāk vai vēlāk tam bija jānotiek – ja Lembergam Latvijā būtu nākotne, Latvijai nebūtu nākotnes kā demokrātiskai un tiesiskai valstij. Un Saeimas atlaišana ir pasteidzinājusi viņa varas neizbēgamo norietu. 

Varbūt Lembergam tiešām šķiet, ka «zaļo zemnieku» vēlētāji būs gatavi nu jau trešajās vēlēšanās pēc kārtas (turklāt otrajās gada laikā) balsot par fiktīvu «premjerministra kandidātu», kurš pats nekandidē un nekļūtu par valdības vadītāju pat tad, ja kandidētu. Tomēr arī stilam ir nozīme, un trīsreiz atkārtots joks vairs nav joks pat krogā uz rīta pusi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu