KNAB pratina "Jaunā viļņa" radītājus • IR.lv

KNAB pratina “Jaunā viļņa” radītājus

19
Aleksandrs Šenkmans (no kreisās), Raimonds Pauls un Igors Krutojs "Jaunā viļņa" preses konferencē. Foto: Nora Krevneva, F64
Baiba Rulle

Ģenerālprokurors Kalnmeiers bijis Šenkmana advokāts Bankas Baltija lietā

Konkursa “Jaunais vilnis” (JV) norises laikā KNAB nopratinājis arī Krievijas miljonārus – komponistu un JV „tēvu” Igoru Krutoju un JV organizācijas komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Šenkmanu. Abi tincināti par nekustamā īpašuma darījumiem Jūrmalā, kas, iespējams, ir saistīti ar LPP/LC līderi Aināru Šleseru. 

KNAB Krutoju un Šenkmanu tā sauktās „oligarhu lietas” ietvaros, kas saistīta ar vairākiem Šlesera iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, nopratinājis Jūrmalā pagājušajā nedēļā, liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija. 

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs abu Krievijas miljonāru Krutoja un Šenkmana nopratināšanu ne apstiprināja, ne noliedza, uzsverot, ka „izmeklēšanas interesēs KNAB nesniedz informāciju vai komentārus par atsevišķām procesuālajām darbībām vai to ietvaros veiktajām personu nopratināšanām”. 

Pēc vairāku ar tiesībsargājošām iestādēm saistītu avotu sniegtās informācijas, Šenkmana un Krutoja nopratināšana tikusi saskaņota ar Ģenerālprokuratūru. 

Turklāt informācija par KNAB veiktajām Krievijas miljonāru pratināšanām bijusi pieejama arī Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kurš, neraugoties uz to, pagājušajā ceturtdienā Krutoju un Šenkmanu uzņēma Rīgas pilī. 

No JV organizatoriem Valsts prezidents saņēma īpaši konkursa desmitgadei izgatavotu piemiņas medaļas eksemplāru Nr.2., un pateicās par darbu, kas ieguldīts ne tikai konkursa organizēšanā, bet arī cilvēcisko kontaktu un attiecību nostiprināšanā starp Latviju un Krieviju. Savukārt otrdien Šenkmans kopā ar Laimu Vaikuli saņēma Krievijas Draudzības ordeni par draudzīgu saišu stiprināšanu starp tautām. 

Pēc avotu sniegtajām ziņām, Šenkmans nopratināts pagājušās nedēļas vidū. Krutoju KNAB nopratinājis nedēļas nogalē, pēc tam kad Šlesers publiskā preses konferencē bija rosinājis Krutojam kā JV mākslinieciskajam vadītājam piešķirt Latvijas pilsonību. Savu iniciatīvu Šlesers pamatoja ar Krutoja lielajiem nopelniem JV organizēšanā. 

Šenkmana vārds ar Latvijas biznesa vidi saistīts kopš bēdīgi slavenās Bankas Baltijas laikiem. Viņš bija šīs bankas Uzraudzības padomes priekšsēdētāja Aleksandra Laventa vietnieks un neformāli tika dēvēts par otru personu BB

Jau kopš BB kraha laikiem labi pazīstams ar pretrunīgi vērtēto Krievijas miljonāru Šenkmanu ir pašreizējais ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš, pēc neoficiālas informācijas, savulaik BB krimināllietā par bankas novešanu līdz ļaunprātīgam bankrotam bijis Šenkmana advokāts. 

Prokuratūras preses pārstāves Lauras Pakalnes Ir.lv sniegtā atbilde šo informāciju apstiprināja. „Jā. Ēriks Kalnmeiers bija Aleksandra Šenkmana aizstāvis Bankas Baltija lietā 90.gadu vidū,” norādīja Pakalne. Pēc BB kraha 90.gadu vidū Šenkmans no Latvijas biznesa vides pazuda, līdz atgriezās kā JV organizācijas komitejas vadītājs un kā viens no JV ģenerālsponsoriem. 

“Oligarhu lietas” ietvaros, kā zināms, kratīšanas maija beigās tika veiktas arī apvienības “Par labu Latviju” līderim Andrim Šķēlem piederošās firmas “Uzņēmumu vadība un konsultācijas” birojā, kā arī Ventspils mēra Aivara Lemberga dzīvesvietā Puzes pagastā un viņa darba kabinetā Ventspils domē.

Ir.lv jau ziņoja, ka tiesībsargājošo iestāžu darbinieki pagājušajā otrdienā aizturēja starptautiskā meklēšanā esošu krievu uzņēmēju Vladimiru Terehu, kas bija ieradies Latvijā, lai apmeklētu “Jauno vilni”. Terehs aizturēts brīdī, kad bija iecerējis iekļūt valstī. Saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju uzņēmējam ir uzturēšanās atļauja Latvijā. Viņš aizturēts, jo pēc Interpola pieprasījuma atrodas starptautiskā meklēšanā. 

JV ik gadu Latvijā pulcē virkni Krievijas prominenču. Mediji jau iepriekš ziņojuši, ka uz JV Latvijā ierodas ne vien slaveni Krievijas mūziķi, bet arī krievu izcelsmes miljonāri un, iespējams, arī dažāda līmeņa noziedzīgās pasaules autoritātes.

Komentāri (19)

AUTOEXEC.BAT 03.08.2011. 18.07

uz JV Latvijā ierodas … arī krievu izcelsmes miljonāri un, iespējams, arī dažāda līmeņa noziedzīgās pasaules autoritātes.
—————————————————————

Kas Krievijas gadījumā praktiski nav nodalāmas lietas :))

+23
-2
Atbildēt

0

Janka, Janic 03.08.2011. 19.28

jo dziļaak mežaa , jo vairaak malkas … nebriiniišos , ja driiz premjers valstii buus smagos kriminaalnoziegumos apsuudzeets , Lembe muusu valsts augstaakos varas kantorus paarveertis par smirdošu atejamo vietu , vemt gribaas, kad šaa feisu ierauga televiizijaa vai kaadaa meedijaa

+13
0
Atbildēt

0

ilmisimo 03.08.2011. 17.58

Šenkmana vārds ar Latvijas biznesa vidi saistīts kopš bēdīgi slavenās Bankas Baltijas laikiem. Viņš bija šīs bankas Uzraudzības padomes priekšsēdētāja Aleksandra Laventa vietnieks un neformāli tika dēvēts par otru personu BB
____________________________________________________
Cienījami ļaudis sabraukuši.

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu