Vaškevičs atkal apprec Vilkasti • IR.lv

Vaškevičs atkal apprec Vilkasti

22
Vladimirs Vaškevičs. Foto: Raitis Plauks, F64
Baiba Rulle

Laulības pasargā no liecību sniegšanas kriminālprocesa ietvaros

Aizdomās par vērienīgu kukuļdošanu gada sākumā aizturētais bijušais Muitas kriminālpārvaldes šefs un bijušais Finanšu ministrijas muitas un nodokļu departameta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs pagājušās nedēļas nogalē atkal devies laulības ostā ar savu šķirto sievu miljonāri Ināru Vilkasti.

Pēc drošu, bet neoficiālu avotu atzītā, abu atkalapvienošanās ceremonija notikusi Jelgavā, Dzirnavu ielā 1, kur atrodas Jelgavas Vissvētākās Dievmātes aizmigšanas pareizticīgo baznīca.

To, ka Vaškevičs un Vilkaste atkal apprecējušies, Ir.lv apstiprināja arī viens no svinību dalībniekiem baņķieris un miljonārs Valērijs Belokoņs.

Proti, tālruņa īsziņā jautāts, vai patiesībai atbilst fakts, ka “pagājušās nedēļas nogalē jūs piedalījāties Vladimira Vaškeviča un Ināras Vilkastes atkārtoti noslēgto laulību svinībās”, Belokoņs atbildēja: “Jā, apmeklēju.”

Noprotams, ka svinības notikušas šaurā abu laulāto draugu un uzticības personu lokā. 

Vaškeviča atkārtotas laulības ar šķirto sievu neoficiāli tiek saistītas ar KNAB sākto kriminālprocesu. Atsevišķu avotu teiktais liecina, ka izmeklēšana kriminālprocesā drīzumā varētu noslēgties un lieta tiks nodota prokuratūrai. Laulāšanās fakts atbilstoši likumdošanai ļautu Vilkastei atteikties sniegt jebkādas liecības pret savu vīru.

KNAB darbinieki 31.janvāra vakarā Vaškeviču aizturēja kriminālprocesā par kukuļdošanu lielā apmērā. Vairāk nekā 50 000 eiro (35 000 latu) kukulis dots Valsts ieņēmuma dienesta (VID) amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu nomaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus attiecībā pret konkrētām personām. 

Medijos rakstīts, ka Vaškevičs varētu būt kontrabandas piesedzējs ar iesauku Sports vai Futbols, tomēr šādas runas tā arī palikušas runas, jo juridisku pierādījumu tam nav. 

Savukārt viņa sieva uzņēmēja Ināra Vilkaste kopā ar bijušajiem Rīgas domes attīstības departamenta vadītājiem un dažiem uzņēmējiem šogad tika notiesāta vērienīgā kukuļošanas lietā. Vairāki notiesātie saņēma cietumsodu, bet Vilkastei tiesa piesprieda 40 000 latu lielu soda naudu. Viņa kopā ar biznesa partneri Štālbergu pēc amatpersonu pieprasījuma samaksāja miljonu eiro kukuli, lai tiktu mainīti zemes īpašuma izmantošanas nosacījumi, un tas ļāva viņai pasakaini nopelnīt, tos pārdodot. 

Prokurors Māris Leja iesniedzis protestu par tiesas spriedumu Vilkastei, prokurors prasa stingrāku – cietumsodu.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu