Rāviņš grib nomāt dārgas mašīnas; ministrija bezspēcīga • IR.lv

Rāviņš grib nomāt dārgas mašīnas; ministrija bezspēcīga

30
Jelgavas mērs Andris Rāviņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Jelgavas dome turpina ierasto praksi ar dārgu dienesta automašīnu nomu

Jelgavas dome atkal vēlas tikt pie četrām sarkanām un vienas noteikti metāliskas krāsas mašīnas. Domes vadība sev pieprasa auto ar apsildāmiem spoguļiem un ādas sēdekļiem, bet ādas salonam, kas aprīkots ar gaisa filtru, noteikti jābūt apdarītam ar koku, raksta portāls zz.lv.

Iepirkumu uzraugi negrasās rīkoties, līdz sūdzēsies kāds no pretendentiem, bet nozares ministrija, ko vada Jelgavas mēra Andra Rāviņa (ZZS) partijas biedrs, vien izvairīgi pieļauj, ka varbūt vērtēšot konkursa nolikumu.

Laikraksts “Zemgales Ziņas” pirms diviem gadiem jau rakstīja, ka toreizējā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) pēc publikācijas Jelgavas domei lūdza sniegt paskaidrojumu par tās rīkotā dienesta auto nomas konkursa prasībām.

Laikraksts toreiz vēstīja, ka dome konkursā vēlas uz diviem gadiem nomāt piecas automašīnas. Pašvaldība iepirkuma nolikumā bija iekļāvusi ļoti specifiskas prasības – vienai automašīnai obligāti jābūt gaiši brūnā metāliskā krāsā, ar koka un ādas apdari, tekstila tepiķiem, trim citām – obligāti sarkanā krāsā, bet mikroautobusam – tikai pelēkā krāsā.

Ministrija uzskatīja, ka šādu specifisku prasību izvirzīšana nepamatoti ierobežo iespējamo pretendentu loku un, iespējams, liedz pašvaldībai iegūt iespējami izdevīgākus autotransporta nomas nosacījumus. Toreiz domes konkursā pieteicās tikai viens uzņēmums, proti, līdzšinējais auto iznomātājs SIA «ALD Automotive», no kura divus gadus tika nomātas tieši tās pašas piecas automašīnas par kopējo summu 41 tūkstotis latu.

Tuvojoties divu gadu nomas beigu termiņam, tagad Jelgavas dome izsludinājusi jaunu iepirkumu. Tajā nomai uz nākamajiem trīs gadiem tiek meklētas piecas automašīnas, visas ražotas šajā gadā, raksta zz.lv. 

Vienu spēkratu Jelgavas dome grib savā pagalmā redzēt jau šā gada 9.novembrī. Tai jābūt metāliskā krāsā, sedanam, ar vismaz 300 zirgspēku motora jaudu, darbināmai ar benzīnu, kura patēriņš nepārsniedz 9,9 litrus uz 100 kilometriem. Šai mašīnai Jelgavas dome pie obligātajām aprīkojuma prasībām minējusi 30 nosacījumus, tajā skaitā gaisa drošības sistēmu, visu sēdekļu apsildi, ādas salonu, kas apdarīts ar koku, tekstila paklājiņus, salona gaisa filtru. Tagad pašvaldību darba pārraugs no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Aivars Mičuls portālam sola – iepirkumam pievērsīs uzmanību. Iepriekš pašvaldība esot spējusi pamatot, kādēļ tai vajag tieši sarkanas un tieši brūnas metālikas krāsas automašīnas, kam ādas salons ar koka apdari, tekstila tepiķi un virkne citu ekskluzīvu prasību.

Iepirkumā var pieteikties līdz 16.augustam.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu