Grieķijā sācies ģenerālstreiks • IR.lv

Grieķijā sācies ģenerālstreiks

21
Attēlā: Austrāliešu un jaunzēlandiešu tūristi, kas Grieķijas arodbiedrību rīkotā ģenerālstreika dēļ iestrēguši Pirejas ostā.

Vienīgais sabiedriskā transporta veids, ar kuru Atēnās var pārvietoties, ir metro

Grieķija otrdien sācies divu dienu ģenerālstreiks, kamēr bankrota draudu māktā valdībā cenšas gūt parlamenta atbalstu jauniem taupības pasākumiem, kas paglābtu no valsts maksātnespējas izsludināšanas, otrdien vēsta aģentūras LETA un AFP.

Vienīgais sabiedriskā transporta veids, kas otrdien galvaspilsētā Atēnās turpina darbu, ir metro. Pilsētas ielas ir diezgan tukšas, jo daudzi atēnieši izšķīrušies par palikšanu mājās un pievienošanos divu valsts lielāko arodbiedrību izsludinātajam vispārējam streikam, kas šogad ir jau ceturtais.

Metro darbinieki tomēr nolēmuši nestreikot, lai atēnieši varētu nokļūt uz protestiem galvaspilsētā.

Otrdien notiek vairāki protesti, un pamatā tie koncentrējas Sintagmas laukumā, kur atrodas arī valsts parlamenta ēka. Šeit pulcējas protestētāji, kuri uzskata, ka starptautiskā sabiedrība Grieķijas tautsaimniecības glābšanai nepieciešamo miljardu piešķiršanai izvirza pārāk stingrus nosacījumus.

Lidostās atcelti vairāki desmiti lidsabiedrību “Olympic Air” un “Aegean” reisu, jo streiko gaisa satiksmes dispečeri. Savukārt Pirejas ostā vairāki desmiti kareivīgi noskaņotu arodaktīvistu liedz kuģiem doties plānotajos braucienos.

Trešdien un ceturtdien parlamentā paredzēti balsojumi par taupības pasākumiem, kas paredz līdz 2015.gadam valdības tēriņu samazināšanu par 28,6 miljardiem eiro un no privatizācijas iegūt 50 miljardus eiro.

Tostarp grieķu prese otrdien slavē Francijas priekšlikumu par ilgtermiņa glābšanas plānu parādu māktajai Grieķijai. Francijas prezidents Nikolā Sarkozī pirmdien paziņoja, ka Francija kopā ar privātajiem kreditoriem izstrādā 30 gadu plānu, lai Grieķija varētu tik galā ar savu kredītkrīzi. Biznesa laikraksta “Naftemporiki” pirmo lappusi rotā Sarkozī fotoattēls, bet valdībai simpatizējošajā avīzē “Ta Nea” redzams virsraksts, kurā cildināts franču “atrisinājums”.

Komentāri (21)

aivars_silins 28.06.2011. 19.12

Palasīju vecus žurnālus, kur ceļotāji jūsmīgi stāsta – kāds viņiem tur, dienvidu zemēs, nesteidzīgs dzīves ritms: lēnā garā divas stundas ēd pusdienas, ja saule dikti karsta, saklapē visu ciet un atpūšas, vakaros nebeidzami baļļuki, un tādā garā. Grieķi labprāt gribētu tādā garā turpināt, tikai, cik ilgi vācieši to cietīs. Domāju, ka vairs ne.

+6
-1
Atbildēt

1

    lebronj2356 > aivars_silins 28.06.2011. 19.54

    Vēl viens viedoklis – slinkie dienvidnieki….tiešām pa dienas vidu tur visu klapē ciet, jo ir ļoti karsts. Kad reiz cilvēkiem pieleks tas, ka tieši nepareizais eiro koncepts ir pie vainas visai šai Eiropas krīzei ne jau dienvidnieku laiskums(arī diskutabls jautājums)….nu nav D Eiropa Vācija, bet eiro ir uzbūvēts pēc vācu markas parauga, līdz ar to industrija D Eiropā vienkārši bankrotēja, bet tās vietu aizņēma NĪ burbuļi, kas nu ir plīsuši. Viens ir skaidrs, eiro zona kāda tā ir tagad pēc gada vai diviem nepastāvēs !

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 28.06.2011. 23.25

Grieķija ir kā audzējs Eiropas miesā. Tā vietā lai izpārdotu visus baznīcas īpašumus bet popus – resnos smirdošos parazītus un pederastus sadzītu akmenslauztuvēs un plantācijās pašiem sev pelnīt maizīti, viņi grib izbraukt uz strādīgo, talantīgo un apzinīgo eiropiešu rēķina.

+3
-2
Atbildēt

0

[…] —www.ir.lv […]

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu