SM aicina "airBaltic" sasaukt akcionāru pilnsapulci • IR.lv

SM aicina “airBaltic” sasaukt akcionāru pilnsapulci

14
Foto: Jānis Saliņš, F64

Fliks: Nākamā “airBaltic” pilnsapulce būs jūlijā; tajā lems par pamatkapitāla palielināšanu

Nākamā nacionālās lidsabiedrības AS “Air Baltic Corporation” (“airBaltic”) akcionāru pilnsapulce tiks sasaukta šī gada jūlijā. Sapulces darba kārtībā iekļauti jautājumi par jaunas “airBaltic” padomes ievēlēšanu un kompānijas pamatkapitāla palielināšanu, liecina “airBaltic” prezidenta un izpilddirektora Bertolta Flika paziņojums, vēsta aģentūra LETA.

Fliks paziņojumā norāda, ka pamatkapitāla palielināšana nepieciešama turpmākai lidsabiedrības attīstībai, tostarp gaisa kuģu flotes modernizācijai. “Saņemti potenciālo investoru apliecinājumi, un ir izrādīta liela interese par iespēju attīstīt lidsabiedrību. Privātais akcionārs SIA “Baltijas aviācijas sistēmas” (BAS) jau paudis gatavību no savas puses ieguldīt “airBaltic” attīstībai nepieciešamos līdzekļus,” paziņojumā norāda Fliks.

Jau vēstīts, ka trešdien Satiksmes ministrija (SM) aicinājusi “airBaltic” valdi nekavējoties sasaukt akcionāru pilnsapulci, lai nodrošinātu jaunas padomes iecelšanu un kompānijas turpmāku veiksmīgu attīstību, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja SM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds.

Laikā, kad SM un Ministru kabinets risina jautājumus par iespējamiem aviokompānijas attīstības scenārijiem, kuri nodrošinātu konkurētspējīgu aviācijas nozares attīstību valstī, privātā akcionāra padomes locekļu atsaukšana uz vismaz pusotru mēnesi var nobremzēt kompānijas attīstības plānu izvērtēšanu, kas sekmētu tās tālāku attīstību, norāda Freidenfelds.

SM uzsver, ka patlaban pats svarīgākais uzdevums esošajiem valsts pārstāvjiem padomē ir nodrošināt iesāktā audita pabeigšanu, lai gūtu pilnu informāciju par uzņēmuma darbību un no diskusijām mediju telpā ar otra akcionāra pārstāvjiem atturēsies.

Ministrijā norāda, ka tās pārstāvji “airBaltic” uzņēmuma padomē strādā atbildīgi un viņus nav SM nav lemts par viņu nomaiņu.

Vienlaikus SM pauž neizpratni par “airBaltic” privātā akcionāra SIA “Baltijas aviācijas sistēmas” komunikācijas veidu ar masu plašsaziņas līdzekļu starpniecību, nevis tieši sazinoties ar valsts puses pārstāvjiem.

Jau vēstīts, ka no “airBaltic” padomes atkāpušies BAS izvirzītie pārstāvji Ilmārs Razumovskis un Žans Šarls Korsaks. Vēlāk BAS valdes locekle Inga Piterniece paziņoja, ka padomes locekļi atkāpušies, jo valsts izvirzītie pārstāvji padomē jau ilgstoši strādā ārkārtīgi pavirši. Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) skaidroja, ka BAS pārstāvju lēmums “droši vien ir balstīts uz izteiktajām varbūtībām un konfliktiem, kas izskanējuši publiskajā telpā. Otra puse, visticamāk, ir apvainojusies uz kādu politiķi, ko nesaukšu vārdā,” tā netieši norādot uz iepriekš ekonomikas ministra Arta Kampara (JL, “Vienotība”) publisku pausto informāciju, ka “airBaltic” šogad strādā ar 18 miljonu zaudējumiem un ir tuvu maksātnespējai.

“Air Baltic Corporation” ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un “Baltijas Aviācijas sistēmas” (47,2%). “Baltijas Aviācijas sistēmas” vienādās daļās pieder Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai “Taurus Asset Management Fund Limited”.

Komentāri (14)

astra_ozo 22.06.2011. 15.24

pagājušo gadu, kad fliks bija nopārdevis z`iimolu savai firmai, vajadzēja nevis ieguldīt naudu pamatkapitālā, bet ņemt to mēslu pie rīkles un piesiet viņam interešu konfliktu. Toreiz vajadzēja rīkoties izlēmīgi.

+3
0
Atbildēt

2

    astra_ozo > astra_ozo 26.06.2011. 10.13

    to pecisk
    šamais jau skaitās arī valsts amatpersona un valsts uzņēmumu vadītājiem ir īpaši likumi

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > astra_ozo 22.06.2011. 15.58

    Vispār jau biznesā interešu konflikts nepastāv, ja tev labs čoms no lielākā akcionāra puses ir parakstījis līgumu, ka tu viņus vari iz….. a viņi tevi nē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 22.06.2011. 23.36

Jāiedarbina visi mehānismi. ASV specdienasti, KNAB,prokuratūra ,jebkas… un rudā lapsa ir jāizolē no AB. Ar Vāciju ir labi kontakti, jāarestē tur ,kāmēr nav notinies uz Krieviju.
Valsts mantas izšķērdēšana, uzņēmuma apzināta novešana līdz bankrotam, iedzīvošanās nolūkā! Fiktīvu līgumu slēgšana. Oi, čalim var uzrādīt gari garo sarakstu.
Bet Augulis toč jāatlaiž ,būtu bonuss V.

+3
0
Atbildēt

0

mxblack 22.06.2011. 13.28

Nuja, tieši Kampars bija tas kurš iegrūda puļki tajā lapseņu pūznī un nu viņš ir izsaimniekojis airBaltic pēc Auguļa retorikas. Kam tad Augulis kalpo, valstij vai tam lapseņu pūznim?

+3
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu