Atkāpjas "airBaltic" padomē esošie BAS pārstāvji • IR.lv

Atkāpjas “airBaltic” padomē esošie BAS pārstāvji

47
Foto: Elmārs Rudzītis, F64

BAS: “airBaltic” padomes locekļi atkāpušies, jo valsts pārstāvji padomē strādā pavirši

No padomes atkāpušies Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS “Air Baltic Corporation” privātā akcionāra, lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam daļēji piederošā SIA “Baltijas aviācijas sistēmas” izvirzītie pārstāvji Ilmārs Razumovskis un Žans Šarls Korsaks, vēsta aģentūra LETA.

Kā biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds, SM kā valsts kapitāldaļu turētāja saņēmusi e-pastā informāciju no “airBaltic” valsts puses pārstāvjiem padomē, kuri informējuši, ka “Baltijas aviācijas sistēmas” nominētie pārstāvji ir atkāpušies no padomes locekļu pienākumu pildīšanas.

“Padomes darbs ir faktiski paralizēts no privātā akcionāra puses, tāpēc valsts kapitāldaļu turētājs aicinās valdi sasaukt akcionāru sapulci ar darba kārtības jautājumu par jaunu padomes sastāva apstiprināšanu,” sacīja Freidenfelds.

Patlaban “airBaltic” padomes darbs ir apturēts, līdz ar to tā nevarēs lemt par auditoru sagatavoto ziņojumu par uzņēmuma finanšu rezultātiem 2010.gadā. Padomes darba apturēšanu gan noliedz satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), atsevišķi izplatītā paziņojumā. “Šāds solis droši vien ir balstīts uz izteiktajām varbūtībām un konfliktiem, kas izskanējuši publiskajā telpā. Otra puse, visticamāk, ir apvainojusies uz kādu politiķi, ko nesaukšu vārdā,” notiekošā iemeslus skaidroja satiksmes ministrs.

Satiksmes ministrija (SM) nosūtījusi vēstuli otram akcionāram, lūdzot nominēt padomes locekļus.

Neoficiāli informācija par otra akcionāra pārstāvju aiziešanu no padomes bijusi zināma pagājušās nedēļas nogalē, bet oficiāla informācija saņemta otrdien, liecina SM amatpersonu teiktais.

Ar “airBaltic” pārstāvjiem biznesa portālam “Nozare.lv” otrdien nav izdevies sazināties.

Savukārt BAS valdes locekle Inga Piterniece portālam “Nozare.lv” pastāstīja, ka padomes locekļu atkāpšanās iemesls ir vienkāršs – valsts izvirzītie pārstāvji padomē jau ilgstoši strādā ārkārtīgi pavirši. Pēc Piternieces teiktā, pēdējo 12 mēnešu laikā valsts no savas puses ir nomainījusi vairāk padomes locekļu nekā iepriekšējos 15 “airBaltic” darbības gados kopā. “Nesaredzot iespēju situāciju mainīt šīs padomes sastāvā, BAS izvirzītie padomes locekļi nolēmuši darbību pārtraukt. Par nepieņemamo attieksmi un nopietno situāciju BAS vēstulē informējusi kā satiksmes ministru, tā Ministru prezidentu,” sacīja Piterniece.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs Artis Kampars (“Vienotība”) iepriekš informēja, ka šā gada pirmajā ceturksnī aviokompānija strādājusi ar 18 miljonu latu zaudējumiem un pastāv draudi par tās maksātnespēju.

Kompānijas zaudējumus līdz šim nav komentējis ne satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), ne premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”), solot, ka risinājumi par tālāko aviokompānijas attīstību un finanšu stāvokli būs zināmi pēc audita beigām. 

Otrdien valdības sēdes slēgtajā daļā uzklausīta SM informācija par sarunām ar auditorfirmu “KPMG”, kas veic “airBaltic” auditu. Kā žurnālistus informēja Dombrovskis, audita provizoriskie rezultāti ir gaidāmi uz nākamās nedēļas valdības sēdi. Vaicāts par pēdējiem notikumiem aviokompānijā, mazākuma akcionāra pārstāvjiem pametot padomi, premjers norādīja, ka “tas neliecina par konstruktīvu rīcību”.

“airBaltic” 2009.gadā strādāja ar 206,8 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 2% vairāk nekā 2008.gadā, un 11,133 miljonu latu peļņu pretēji 26,678 miljonu latu zaudējumiem 2008.gadā.

 

Komentāri (47)

dro 21.06.2011. 15.29

Kārtējā gruvešu kaudze pēc buldozera, kurš strādā pēc “vislabākās sirdsapziņas un savas saprašanas”…

+15
0
Atbildēt

11

    Roberts Gūtšmits > dro 21.06.2011. 15.50

    >> lno

    Tu ar to domāji izcilo jenotu „ekonomikas guru” kamparu ? Commmon, vecīt! Kāda nu šim sircapziņa !? Sen jau to ir nopārdevis kādam Belokoņam pret 10 grašiem, savukārt „saprašanas” šim sīkbodniekam, mazmājiņu siltinātājam un savas sievas kamparam nekad nav bijis. Vissliktākais Ekonomikas ministrs, kāds šai valstij jelkad ir bijis, sīks blēdis, plānā galdiņa urbējs un šarlatāns … „Buldozera” titulu nu nekādi nav pelnījis ! Es šim puskoka lēcējam mehanizatoram pat buldozera aizmugures stiklu notīrīt neuzticētu – 100 punktu, ka darbs netiks padarīts, brēkšana un ņemšanās būs pa visu garāžu un tīrīšanas gaitā tiks atrasti vismaz 5 citi vainīgie, kuri kampariņam strādāt traucē, bet stikls kā bijis tā paliks netīrs ! … :)))

    P.S. Kas attiecas uz airBaltiku – ja nepamanīji, šis te pats diženais aviācijas speciālists pagājušonedēļ kompānijai valsts vārdā pieteica karu ! Draudēja ar „agresīvām metodēm”, kas jebkuram politikas vērotājam uzreiz nozīmē kā minimums VID, VK, Finanšu policijas, KNAB un citu valsts represīvo struktūru piesaisti razborkās … Dabīgi, ka šajā situācijā arī Fliks aizstāv savas intereses. Un manas domas ir, ka jenotu jefiņi zaudēs. Vienīgās reizes, kad šiem ir izdeviems uzvarēt līdz šim ir bijušas tās, kad vēl PIRMS kara pieteikuma oponents ar ķēdes suņa potapovas rokām tiek šašņorēts, apliets ar darvu, izvārtīts spalvās, publiski „sadedzināts”, lumpenu pūlim sajūsmā aurojot un pēc tam ķurķī iespundēts pirms vēl ir paspējis muti atvērt … VISĀS pārējās reizēs, kad lieta nonāk līdz tiesiskām attiecību kārtošanām, jenoti ir dabūjuši kaunpilnu pērienu. Tā būs arī šoreiz.

    P.P.S. Pa starpai šim kariņam var gadīties, ka airBaltik tiešām nobankrotē. Bet, par cik Fliks jau savlaicīgi ir izņēmis no kompānijas visu vērtīgo (vismaz centies to darīt kopš pie varas nonāca „stihiskā nelaime” jenotu personā), domāju, ka viņš cietīs vismazāk. Un pats šis process apliecinās, ka viņam bija pilnīgs pamats un taisnība neuzticēties valdības politiskajiem ielikteņiem un Latvijas valdībai kā biznesa partnerim … :)

    +1
    -17
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > dro 21.06.2011. 17.06

    >> Līdumnieks

    Tad palūkojies bišklucīti zemāk, kurs SPECIĀLI priekš tevis un tādiem kā tu iepeistoju, ko par šo jautājumu domā Tālis Linkaits un nevis NRA slejā, bet LETA-s intervijā …
    Un dīvaini, bet viņa domas sakrīt ar manējām. Nevis ar šeit valdošo hunveibinu meinstrīmu, ka viss, ko dara kretīns kampars esot labi … :)

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > dro 21.06.2011. 16.57

    >> pirozkovs
    Tu tāds dīvains. Kā tas tā nākas, ka tev visur Šlesera dibens rēgojas? Neesi mēģinājis aiziet pie seksopatologa jeb nu vismaz uz Mozaīku nokonsultēties? Varbūt esi latentais p.e.d.i.ņ.š? … :)

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > dro 21.06.2011. 16.53

    >> Lidumnieks

    A LETA-s ievadrakstus drīkst lasīt? Jeb tikai tad, ja tie ir vispirms novīzēti kā “politiski pareizi” jenotības birojā? … :)))

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > dro 21.06.2011. 22.25

    kurmi IZRAUDIES. IZRAUDIES kārtīgi, neko neturi iekšā.
    Apglabāsim Rudo lapsu kā pienākas, un pienākas ar prieku. Prozīt!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > dro 21.06.2011. 17.15

    Kurmītis. Par dibenu rakstu tādēļ, ka tev visur rēgojas kakas. Apvieno, mīļumiņ! Sveiciens tev un Aigaram no Borjas Moisejeva!:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > dro 21.06.2011. 17.53

    to Kurmītis
    Kā tas tā nākas, ka tev visur Šlesera dibens rēgojas?

    Jādomā, ka tas ir vienīgais viņa kaut cik spējīgais darbojošais orgāns, ko noskaidrosim no čekas sodomītu nopratināšanas protokoliem. Vismaz kriev-žīdu čekists un bandīts, pidars Kalmanovičš, ļoti atzinīgi par Šķesaru izteicās un Putinam zilais Aināriņš arī iepatikās.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > dro 21.06.2011. 16.56

    >> Kurmītim

    Lasīt jau drīkst visu (ja tam ir laiks), tikai vajag atstāt savu viedokli un nenozombēties (piemēram no Netkarīgās) :) :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > dro 21.06.2011. 16.21

    Kurmītim

    Kurmīt – nelasi Naetkarīgās ievdrakstus, ar tiem gudrāks nepaliksī. No Jūsu sarakstītā, škiet ka ir noticis neatgriezenisks pagrieziens uz nekurieni.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > dro 21.06.2011. 16.25

    Kurmīt, nesaraudini Šleseru, nebučo viņa dibenu ar svaigi krāsotām lūpām!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    anrijs > dro 21.06.2011. 16.30

    Piebilde, ņemot vērā ka iepriekš EM ministri vispār bijuši – nekādi, tad Kampars ar tiem salīdzinājumā ir pat ļoti labs. Kaut vai tikai tā iemesla dēļ nu mēs zinām ka LV ir arī EM, kas kaut ko dara …

    Protams, labāku var vēlēties vienmēr, taču tāpēc nevajag norakt tos kas dara …. vaig papūlēties lai nākamie ir labāki un profesionālāki …

    bet kritizēt māk katrs slaists un diedelnieks … parasti tik tādiem tam atliek laiks ….

    +11
    0
    Atbildēt

    0

wrvinovskis 21.06.2011. 15.43

VAi tiešām mums būs jāpiedzīvo arī šī piesmiešana? Visu acu priekšā tevi apzog un vēl saka, pats vainīgs, ka nesekoji savam maciņam. Vai tiesiskums nevar sākties pēkšņi – publicējot un uzreiz arestējot ofšorus? Vai kā tamlīdzīgi. Bet liekas, ka jau par vēlu. Vai arī tādā veidā mums tiek skaidrots par ko balsot vēlēšanās.
Tomēr dati ir jāpublicē! Nevajag tukšus saukļus, tikai faktus.

+10
0
Atbildēt

0

mary75 21.06.2011. 15.45

Nu šis ir kārtējais piemērs valsts mazspējai, nespējai kontrolēt pat kompāniju, kurā tai pieder 51% akciju.
Bet, tā ka valsti pārstāvēja Šleseris, Gerhards un Augulis, tad nekādu izbrīnu tas neizraisa, ne jau par “pliku velti” viss notika tā, kā notika.

+10
-1
Atbildēt

4

    astra_ozo > mary75 21.06.2011. 23.20

    Bet, tā ka valsti pārstāvēja Šleseris, Gerhards un Augulis
    —-
    Gerhards un Augulis – tie, kas bija/ir ministri divās Dombrovska (Vienotība) valdībās? Un ko šajā jautājumā ir paveicis Dombrovskis? Cik man zināms – piešķīris milzīgu naudu no budžeta AB biznesa attīstībai.
    Dzeri – ko konkrēti vajadzēja darīt Gerhardam un Augulim? :)))))

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > mary75 22.06.2011. 15.17

    Tev nav ideju, un Dombrovskim arī… :)
    man domāt, ka jau pērn vajadzēja “agresīvi” rīkoties.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 22.06.2011. 06.28

    Nav manā kompetencē norādīt, ko tiem vajadzēja darīt, bet to, ka neko nedarīt un vienkārši noskatīties, kā viss iet uz grunti nedrīkstēja, tik daudz katrs saprot.
    Arī zīmols tika “nejauši pazaudēts” taisni Gerharda laikā.
    Skaidrs, nav bez vainas arī D, bet, tiešie atbildīgie ir att. ministri.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > mary75 21.06.2011. 22.31

    Taisnība būs tēvam Freidam, ka viss sakņojas bērnībā… Pie varas trāpijušies daudzi kretīni, kam skolā sita pendeles pa dibenu. Un tagad puišeļi mēģina atriebt, vai vismaz būt PRET !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu