Jāņu skola • IR.lv

Jāņu skola

22

Vasaras saulgrieži strauji tuvojas, tādēļ kafejnīca TAKA un radošā platforma DiPaDu aicina Tevi gatavoties laikus – lai Līgo dienā ir ko galdā likt un kausos liet. Darbnīcas norisināsies 14., 15., un 16. jūnijā, plkst. 18.00, kad kopā ar Tevi siesim lielo siera rituli, darīsim Jāņu nakts dzērienus un mācīsimies, kuras ir pareizās zālītes gardām ziemas tējām.

14. jūnijā – Jāņu siera darbnīca. Sākums plkst. 18.00. Gatavojoties Līgo svētkiem, ikvienam būs iespēja apgūt Jāņu siera gatavošanas māku. Radošās lekcijas vadītāja Inese Stibe interesentiem izsklāstīs būtiskāko siera pagatavošanā un kopīgi sies Jāņu siera rituli, dalīsies ar receptēm, kas noderēs, gatavojot mielastu Līgo vakaram. Līgo dziesmu pavadībā darbnīcas dalībnieki kopdarbu varēs nobaudīt! Darbnīcas ilgums 2 stundas. 

15. jūnijā – lekcija par Latvijas pļavu tējām. Sākums plkst. 18.00.  Šajā lekcijā iegūtās zināšanas būs noderīgas ne tikai Līgo svētkos, bet visas vasaras garumā – pieredzējusī speciāliste Spodra Grīnberga stāstīs par tējām un to iedarbību un rādīs paraugus augiem, kas vācami visu vasaru. Gaidāmas arī tēju degustācijas. Darbnīcas ilgums 2 stundas. 

16. jūnijā – Jāņu dzērienu pagatavošanas darbnīca. Sākums plkst. 18.00, darbnīca norisināsies nama iekšpagalmā. Alus darītājs Andris Liepiņš dalīsies ar savām zināšanām par Jāņu dzērienu pagatavošanu mājās. Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja  vērot un piedalīties  procesā, degustēt alu un uzdot interesējošos jautājumus. Alus nogatavināšanās procesā, kas ilgst apmēram 4 nedēļas, būs aplūkojams kafejnīcā TAKA. 

Ieeja darbnīcās bez maksas. 

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu