Pie Grieķijas parlamenta aizvadīti plaši protesti • IR.lv

Pie Grieķijas parlamenta aizvadīti plaši protesti

28

Svētdien notikušajā akcijā piedalījušies krietni mazāk demonstrantu nekā iepriekš

Pie Grieķijas parlamenta svētdien bija pulcējušies tūkstošiem cilvēku, protestējot pret bargajiem taupības pasākumiem un aicinot iesaistīties trešdien gaidāmajā ģenerālstreikā, vēsta aģentūras AFP un LETA.

Trešdien arī parlamentā sāksies debates par jaunajiem taupības pasākumiem. Kā skaidro protestu organizatori, šajā dienā iecerēts ap parlamenta ēku izveidot cilvēku ķēdi.

Pēc policijas aplēsēm Atēnu lielākajā laukumā pie parlamenta svētdien bija sanākuši vismaz 15 tūkstoši cilvēku, kas gan ir krietni mazāk nekā iepriekš. Vēl pirms nedēļas protesti pulcēja ap 100 000 dalībnieku. Demonstrācijas Grieķijā sākās 25.maijā.

Pērn Grieķija saņēma 110 miljardus eiro (77,3 miljardus latu) lielu aizdevumu, taču, valsts parādam sasniedzot jau 350 miljardus eiro (245,98 miljardus latu), eksperti uzskata, ka Atēnām neizbēgami būs nepieciešama jauna tautsaimniecības glābšanas programma.

Jau ziņots, ka ceturtdien Grieķijā notika kārtējais streiks. 24 stundas ilgu streiku sāka to valsts uzņēmumu darbinieki, kurus paredzēts nodot privatizācijai, savukārt civildienesta ierēdņi darbu pārtrauca ceturtdienas rītā, protestējot pret jaunajiem taupības pasākumiem.

Komentāri (28)

raimonds_bossltd 13.06.2011. 10.16

Ko tie grieķi var ņemties? Vajag cīnīties ne ar sekām bet cēloņiem. Lai pārdod savas kulta celtnes un pārējos baznīcas īpašumus kā arī inventāru bet popus – parazītus izdzen lauku dabos un akmenslauztuvēs. Ekonomika strauji uzlabosies.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu