Laikraksts: samazinās autobusu reisu un maršrutu skaitu • IR.lv

Laikraksts: samazinās autobusu reisu un maršrutu skaitu

26
Foto: Raitis Plauks, F64

Valsts dotācija starppilsētu un reģionālajiem maršrutiem samazināta par 21 procentu

Valsts dotācija starppilsētu un vietējiem reģionālajiem maršrutiem šogad ir samazināta par 21 procentu, līdz ar ko tiks atcelti vairāki autobusu reisi un vairāki maršruti varētu tikt slēgti, apstiprinājuši Satiksmes ministrijas un Autotransporta direkciju (ATD) plānošanas reģionu pārstāvji, ziņo laikraksts “Latvijas Avīze”. 

Kā iemesls autobusu reisu un maršrutu samazinājumam atsevišķos reģionos tiek norādīts parāds pasažieru pārvadātājiem, kas attiecas ne tikai uz plānošanas reģioniem, bet arī uz starppilsētu pārvadājumiem. Savukārt kā galvenie parādu iemesli tiek minēti: degvielas cenu kāpums, šoferi, kuri iekasē naudu bez biļetes izsniegšanas un aizvien pieaugošo cilvēku pārcelšanās uz lielpilsētām. 

Sadarbībā ar ATD, plānošanas reģioni šomēnes plāno izveidot vienotu maršrutu tīklu, apvienojot starppilsētu un autobusu maršrutus, kā arī saskaņojot autobusu reisus ar vilcienu satiksmi.

 

Komentāri (26)

Jānis Pizičs 09.06.2011. 11.52

Kaut kāds murgs! Lai nokļūtu no Rīgas uz Aizputes novada centru, tagad ir palicis vairs tikai viens reiss – pašā karstākajā dienas laikā!
Veselas 5(!) stundas no 13 līdz 18 pa visu Kurzemi: Tukumu, Kandavu, Sabili, Rendu, Kuldīgu…
Piebildīšu vien, ka Aizpute atrodas kādus 20 km no Rīgas – Liepājas šosejas. Nezinu, kāds sadists var izdomāt tamlīdzīgu maršrutu.

0
0
Atbildēt

2

    mary75 > Jānis Pizičs 09.06.2011. 13.22

    Var braukt līdz Skrundai ar Rīga – Liepāja, kaut kas ap 12 – 13.00, un 15.20 iet Skrunda – Aizpute.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Pizičs > Jānis Pizičs 09.06.2011. 14.47

    Es gan ļoti ceru, ka aizputnieki vēl cīnīsies, lai uz novada centru izcīnītu kaut VIENU autobusu, kas iegriežas pa ceļam uz Liepāju. Jo pretējā virzienā tādi ir veseli 2i!

    0
    0
    Atbildēt

    0

juhans 09.06.2011. 06.59

No malas skatoties, šķiet savādi, ka pasažieru pārvadājumu firmas arī tajos maršrutos, kur pasažieru maz, sūta lielos autobusus, kaut arī tur reti kad būtu pilns pat mazais busiņš. Kāpēc? Rezervēšanās – ja nu tomēr notiek neticamais un pēkšņi pieaug pasažieru skaits? Unifikācija – ērtāk, ja mazāka dažādība rezerves daļām? Ne viens, ne otrs – vienkāršāk “nogriezt” maršrutu nekā rēķināties ar atšķirīgu pasažieru skaitu dažādos maršrutos?

0
0
Atbildēt

0

Kaspars Špūle 08.06.2011. 12.42

Virsraksts tāds jocīgs, kancelejisks…
Ne jau kaut kādos “reģionos” samazinās.
Autobusu reisu un maršrutu skaitu samazinās Latvijā!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu