Aptauja: Lemberga darbu pozitīvi vērtē 88% ventspilnieku • IR.lv

Aptauja: Lemberga darbu pozitīvi vērtē 88% ventspilnieku

29
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Smagos noziegumos apsūdzēto pilsētas mēru negatīvi novērtējuši vien 6% respondentu

Lielākā daļa ‒ 88% ‒ ventspilnieku pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij”) darbu vērtē pozitīvi, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja, vēsta aģentūra BNS.

Lemberga darbību pozitīvi novērtējuši 88% respondentu, no tiem 33% aptaujāto Ventspils mēra darbību novērtējuši ļoti pozitīvi. Savukārt Lemberga darbību kā negatīvu novērtējuši vien 6% respondentu.

80% aptaujāto ventspilnieku pozitīvi novērtējuši arī domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka infrastruktūras jautājumus Jāņa Vītoliņa darbu. Savukārt 60% respondentu kopumā pozitīvi novērtējuši arī Didža Ošenieka darbu, bet Guntas Blumbergas veikumu pozitīvi vērtē 58% aptaujāto.

Visbiežāk negatīvus vērtējumus aptaujātie ventspilnieki snieguši par deputātes Jeļenas Garbuzovas aktivitātēm ‒ viņas darbu kā negatīvu novērtējuši 18% respondentu. 12% aptaujāto negatīvi vērtējuši arī Vladislava Šafranska darbību, savukārt Aleksandra Mirvja darbu negatīvi vērtē 10% aptaujāto.

No vērtējuma par pašvaldības deputātes Daces Kornas darbu lielākā daļa ‒ 81% ‒ aptaujāto atturējās, sniedzot atbildes “neesmu par viņu dzirdējis” un “grūti pateikt”. Vairāk nekā divas trešdaļas ‒ 74% ‒ aptaujāto ventspilnieku nespēja novērtēt Ivara Landmaņa darbu. Savukārt Aigo Gūtmaņa darbību atteicās vērtēt 68% respndentu.

Veiktajā telefonaptaujā aprīlī kopumā izjautāti 605 ventspilnieki vecumā no 18 gadiem.

Komentāri (29)

kristaps_drone 06.05.2011. 14.15

Pirms kāda laika Dienā iekrita acīs šāds komentārs:
“Manuprāt, lembergs ir darījis visu, lai vairākiem tūkstošiem ventspilnieku pazustu darba vietas. Ieteiktu arī palasīt Anglijas-Velsas norādīto it kā lembergam piederošo īpašumu (kapitāldaļu) sarakstu. Katrā lielā Ventspils uzņēmumā pa padsmit-30% pieder ofšoriem, kas saistīti ar dižo saimnieku lembergu.
Jā, nu Lembergs ir viens “izcils” saimnieks. Paskatīsimies faktus, par ko ir pārvērtusies Ventspils no kādreizējiem Krievijas tranzīta “vārtiem uz Eiropu”:
1) Kālija sāls terminālis – stāv tukšs;
2) Naftas vads – sauss, jo Lemberga & Co apetīte bija TIK milzīga, ka, protams, krieviem apnika maksāt ne par ko, un šie izrēķināja, ka uzbūvēt Primorsku būtu izdevīgāk. Kas no tā zaudēja? Latvju tauta, kura aplaudē “saimniekam”, kurš vienmēr ir uzspļāvis tās interesēm;
3) Pārvadājumi pa dzelzceļu – jaunākās ziņas liecina, ka lietuvieši ir pazeminājuši tarifus, tāpēc kravas netiks novirzītas uz Ventspili;
4) Sulu terminālis – bankrotēja, pat neuzsākot darbību;
5) Graudu terminālis – strādā ar niecīgu daļu no savas kapacitātes, jo, to uzbūvējot, kazahiem tika pieprasīts milzīgs kukulis uzņēmuma daļu veidā;
6) Ventamonjaks – sadalīts apakšuzņēmumos, pelnošākos no tiem pievāc “saimnieks”, bet drupačas tiek pārējiem. Tiek zaudēti nodokļi un, visticamāk, nemaz ne tik tālā nākotnē arī kravas;
7) Ventspilī ilgi nebija lielveikalu, tad vienu uzcēla – Tobago – un, kāds pārsteigums, izrādās, ka zeme zem šī veikala pieder Lemberga bērniem! Kāda sagadīšanās!!! Iznīcinot konkurenci, kārtējo reizi pārmaksā padumjais ventspilnieks, kurš Lembergam sajūsmā sit plaukstas;
8) Ventspilī ir bruģis? Ak, vai tikai ne tāpēc, ka “saimniekam” Ventbetonā piederēja akcijas? Tādējādi pilsēta par bruģi smagi pārmaksāja. Kas zaudē? Ierindas ventspilnieks;
Ventspilī ir augsti tarifi par siltumu. Hmm, kāpēc? Jo izrādās, ka mazuts tiek iepirkts par neadekvāti augstu cenu no Lembergam daļēji piederošās BaltimarVT (kura vēl pirms pāris gadiem viņam dividendēs samaksāja LVL 120k). Kā nauda tā ir? Ierindas ventspilnieka, protams;
9) Ventspilī ir tāda būvkompānija – Venceb -, kas darbojas kā tīrākais ģenģenerāluzņēmējs. Protams, tā pieder ofšoram, taču regulāri vinnē Ventspilī izsludinātajos konkursos. Uzmini nu, kam tā pieder? Un uzmini nu, kas ir tie muļķīši, kuri šim ģenerāluzņēmējam maksā faktiski par neko – starpniecību?
Pie tam, ja investori nenāk konkrētā pilsētā, tad tas vistiešākajā mērā ir saistīts ar šo pilsētu, nevis valsts politiku. Un Ventspils gadījumā tas izpaužas jo spilgti – par jebkuru aktivitāti tiek pieprasīts kukulis daļu veidā. Kas no tā cieš? Protams, ierindas ventspilnieks.
Ak, Lembergs ne tikai zog, bet arī “domā par tautu”? Kā gan šīs rūpes izpaužas? Atsviežot drupačas no sava galda? Nākamreiz, kad jums pietrūkst naudas kādam pirkumam, atcerieties, ka iztrūkums de facto ir aizgājis “saimnieka” kabatā – gan kā jūsu pārmaksātie komunālie pakalpojumi, gan neadekvāti augsto cenu veidā, gan kā zaudējumi no Ventspils neizmantotā potenciāla (tā vārdā, lai 8-9 cilvēki kļūtu bagāti).”

+26
0
Atbildēt

2

    andris > kristaps_drone 06.05.2011. 19.59

    Lembergs ir tādus mēslus sastrādājis, ka to normāls cilvēks ZZS atbalstītājam neņemās nemaz uzņemties stāstīt, jo katrs medijs izvēlās kādus mēslus pieminēt tādēļ pat dezinformē sabiedrību. Līdz šim brīdim arī es nezināju konkretus faktus :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Vaira Tempele > kristaps_drone 06.05.2011. 14.43

    Pie V-pilnieku nelaimeem veel par pieplusot absoluuto dzimtbuushanu, jo V-pilii gandriiz neviens dziivoklis nav privaatiipashumaa – viss pieder pilseetai un savaa laikaa nekas netika laists uz privatizaaciju, taapeec arii V-pilniekiem nav krediitu un gandriiz neviena banka tur neveica hipotekaaro krediteeshanu. No shodienas viedoklja raugoties dazhiem tas var likties jauki, ka V-pilnieki nesabrauca krediitos.
    Bet no otras puses paskatoties, cik ljoti komunaalie maksaajumi V-pilii ir daargaaki nekaa citur Latvijaa? Kas ir patiesais labuma guveejs V-pils komunaalaas saimnieciibas uznjeemumos? Atkal par sliktu V-pilniekiem, taapeec veel joprojaam nesaprotu, cik tupiem ir jaabuut, lai ljauti sevi shitaa chakareet un veel par to pirecaaties? Te tieshaam jaameklee atbildes pie psihologa un Stokholmas sindroma speciaalistiem.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

mary75 06.05.2011. 13.21

Pat negribās ticēt.
Vai nu tas ir Stokholmas sindroms, vai nu tie cilvēki dzīvo mucā un neko par Lembergu nezina, vai nu Ventspilī dzīvo sevišķi stulba latvju populācija.
Cik man paziņas Ventspilī, neviens nevērtē Lembergu pozitīvi.

+16
-1
Atbildēt

0

Normunds 06.05.2011. 14.17

Lai cik stulbi tas nebūtu, aptaujas visticamāk kopumā ir pareizas. Lembergs (ar mēdiju svētību) ir radījis “labā” zagļa tēlu. Arī tas, ka mēdiji meklē Lemberga viedokli par dažādiem jautājumiem, tautā nostiprina viedokli par erudītu un varošu valstsvīru. Tauta nav politiski izglītota un nespēj patstāvīgi atšķirt graudus no pelavām. Arī morāle ir vēl no padomju laikiem – nozagt ķaimiņam malkas pagali slikti, apzagt valsti OĶ! Ja mēdiji, kuri taču saprot kas ir kas, asi un principiāli neiestājas pret šo idiotismu, tad nav jābrīnās par tautas atbalstu valsts nozadzējiem.

+13
0
Atbildēt

1

    Ilziiiic > Normunds 06.05.2011. 14.39


    interesanti tas, ka Ventspilī puse ir krievi. No tā izriet, ka pat Saskaņas centrs iz bezspēcīgs pret betona bruģīti…
    iedomājos kā tas darbojās – lai kurp tu ietu, ja visur acu priekšā bruģītis. un domu gaitā, gluži kā reklāmas pauzes, iemaldās Lemberga gādīgais smaids. un tā katru dienu.
    cilvji mūsu laikos jau zvaigznēs neskatās.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu