Iedzīvotāji biežāk ērču encefalīta vakcīnas pērk aptiekās • IR.lv

Iedzīvotāji biežāk ērču encefalīta vakcīnas pērk aptiekās

33
Foto: Sveikata Grožis, F64

Latvijas Infektoloģijas centrā atzīst: Iedzīvotāji rēķina, kur ir lētāk

Šogad iedzīvotāji līdzekļu taupīšanas nolūkā biežāk paši aptiekās iegādājas ērču encefalīta vakcīnas un tad vēršas medicīnas iestādēs, lai vakcinētos, vēsta aģentūra BNS.

“Apkopotie dati par šogad klientiem un medicīnas iestādēm izmaksātajām atlīdzībām par vakcināciju pret ērču encefalītu liecina, ka kopš gada sākuma palielinās klientu iesniegto čeku skaits par aptiekā iegādātām vakcīnām, nevis saņemtu vakcināciju medicīnas iestādēs,” norādījusi apdrošināšanas kompānijas “If Apdrošināšana” Personu atlīdzību grupas vadītāja Ilma Svekre.

Līdzīgu tendenci apstiprina arī Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) darbinieku teiktais. “Lai gan valsts iestādēs cena palikusi nemainīga, esam pamanījuši, ka aptieku piedāvājumā ir parādījusies ērču encefalīta vakcīna. Kā zināms, privātām iestādēm ir iespēja veikt cenu korekcijas, un acīmredzot cilvēki rēķina, kur lētāk,” atzinusi LIC sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Skrastiņa.

LIC apkopotie dati liecina, ka šogad ērču aktivitāte ir tāda pati kā pagājušajā gadā un līdz šim pārbaudei ir nosūtītas 150 ērces. Inficētas ērces pagaidām nav konstatētas.

“If Apdrošināšana” novērojusi, ka, neraugoties uz to, ka vakcinācijas vidējā izmaksa ir samazinājusies, šogad pret ērču encefalītu vakcinējušies par 19,5% mazāk klientu nekā pagājušajā gadā.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu