Panākts izlīgums starp "airBaltic" un lidostu • IR.lv

Panākts izlīgums starp “airBaltic” un lidostu

13
Jānis Saliņš, F64

Valsts aviokompānija maksās lidostai 7,15 miljonus latu

Ceturtdien panākts izlīgums starp VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” un nacionālo aviokompāniju “airBaltic”, vēsta aģentūra LETA.

Izlīguma nosacījumi paredz, ka “airBaltic” samaksā parādu un līgumsodu – kopā 7,15 miljonu latu apmērā – saskaņā ar abu pušu apstiprinātu grafiku. Lidosta un aviokompānija kopīgā paziņojumā uzsver, ka panāktais risinājums ir abām pusēm pieņemams un ar šo izlīgumu vairāk nekā gadu ilgušais strīds ir atrisināts.

Vēl marta vidū lidosta vērsās Augstākajā tiesā ar blakussūdzību par Rīgas apgabaltiesas pērnā gada nogalē pieņemto atteikumu lidostas prasības nodrošināšanai apķīlāt “airBaltic” pienākošos maksājumus no trešajām personām un naudas līdzekļus kredītiestāžu kontos 2 548 881 lata apmērā.

Lidosta un “airBaltic” tiesā bija izvirzījušas savstarpējus prasījumus par vairākiem miljoniem latu. Jau vēstīts, ka lidosta “Rīga” tiesā iesniedza prasību par 3,4 miljonu latu parāda piedziņu no “airBaltic”, savukārt “airBaltic” vērsās tiesā ar gandrīz sešu miljonu latu prasību pret lidostu, jo tā nav sniegusi konstruktīvus priekšlikumus par vienlīdzīgas konkurences nosacījumiem lidostā visām aviokompānijām, un “airBaltic” par viena pasažiera apkalpošanu lidostā “Rīga” maksājot divreiz vairāk nekā īru aviokompānija “Ryanair”. Gan Satiksmes ministrija, gan Konkurences padome iepriekš ieteica uzņēmumiem vienoties par savstarpēju kompromisu.

Komentāri (13)

Anda Burve-Rozīte 14.04.2011. 16.08

Ja būtu pirmais aprīlis, varbūt pat būtu smieklīgi. Skarbā realitāte ir tāda, ka, cik zināms, airBaltic naudas vienkārši nav – pagājušais gads atkal ir krietnos mīnusos, un ko parādīs audits,to vēl neviens nezina. Tā kā gaidām vai nu paziņojumu par papildus kapitāla vajadzību un līdz ar to neizbēgamu daļu pārdošanu (un varbūt Antonova pacietībai varētu būt robežas), vai arī šis ir kārtējais acu aizmālējums ar solījumu – samaksāsim, ja dosiet to un to. Pagājušajā reizē arī solīja samaksāt, un kas no tā iznāca pie pirmā termiņa?

Luhses kungam gan vajadzētu sadūšoties un pateikt, kādi tad ir dīla nosacījumi: vai abas puses atsauc prasības tiesā, airB konkurences padomē, un kas notiek ar Ryanair.

+2
0
Atbildēt

0

cheszz 14.04.2011. 14.35

Zinot Flika līdzšinējos gājienus, neticu, ka AirBaltic kaut ko maksās- tā ir acu aizmālēšana. Un no kā maksās? Nav dzirdēts par uzņēmuma peļņu, reālu nevis uzpūstu. Drīzāk atkal diedelēs naudu valstij, it kā pamatkapitāla palielināšanai vai jaunajām lidmašīnām, bet patiesībā, lai atdotu lidostai parādu no nodokļu maksātāju makiem.

+1
0
Atbildēt

1

    gunasniedzina > cheszz 14.04.2011. 14.45

    Paši esam vainīgie. Sen vajadzēja valsts daļu privatizēt. Bet mēs taču to nevaram – nac. lidsabiedrība, mūsu lepnums ! Tagad vairs privatizēt nav ko – neviens negribēs par līdzīpašnieku Fliku, ar sasiestam rokam (akcionāru līgums), pat bez nosaukuma. Tam uzņēmumam ir lemts bankrotēt. Bet tik viegli nodokļu maksātāji nepadosies un vēl paspēs ieguldīt tur milzīgu naudu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

andris902 14.04.2011. 14.17

…valsts maksās???….un cik maksās Fliks un aiz viņa stāvošie???…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu