Savākti 1200 paraksti par Jelgavas novada domes atkāpšanos • IR.lv

Savākti 1200 paraksti par Jelgavas novada domes atkāpšanos

21
Reinis Hofmanis, F64

Aktīvisti plāno piesaistīt speciālistus, lai izstrādātu izmaiņas likumdošanā

Jelgavas novada iedzīvotāji, kas martā pēc diskusijas ar novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni un deputātiem nolēma vākt parakstus, pieprasot visas domes atkāpšanos, ir savākuši 1200 parakstu, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada iedzīvotāju aktīvists Kārlis Rimša.

Par situāciju un savāktajiem parakstiem plānots informēt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), aicinot iniciēt grozījumus likumos.

Aktīvisti ar šo soli plāno neapstāties un pieaicināt padomdevējus un ekspertus, lai gatavotu priekšlikumus grozījumiem likumos. “Mēģināsim panākt, lai likumā ir paredzēts referendums vai arī kāda cita iespēja, kas ļauj vēlētājiem atsaukt ievēlētos deputātus starp vēlēšanām. Jo tā nav pieņemama kārtība, ka starp vēlēšanām pašvaldību deputāti ir teju visvareni un var darīt ko grib,” skaidro Rimša.

Tāpat iedzīvotāji nav apmierināti ar situāciju, kad domes deputāts vienlaikus var būt pašvaldības darbinieks. Tas izslēdzot deputāta neatkarību, jo, būdams pašvaldības darbinieks, viņš ir pakļauts pašvaldības priekšniecībai, tāpēc arī kā deputāts nespēj objektīvi izvērtēt pašvaldības darbu, kurā pats ir darba ņēmējs.

Rimša arī pauda aizdomas, ka daļa novada domes deputātu, iespējams, runātu un rīkotos citādi, ja ikdienā nestrādātu tā paša Caunes pakļautībā.

Vienlaikus deviņi Jelgavas novada domes deputāti parakstījuši vēstuli, kas nosūtīta iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL, “Vienotība”) un Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšniekam Haraldam Laidiņam ar lūgumu pēc iespējas ātrāk sniegt izmeklēšanas laikā konstatēto informāciju, kas ļautu izvērtēt Jelgavas novada domes priekšsēdētāja nodarījuma un pārkāpuma pakāpi iespējamo nelikumīgo malumedību situācijas kontekstā, informē Jelgavas novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Kaņepone.

Kā minēts iepriekš, Jelgavas novada domes deputāti vienoti pauduši nostāju izvairīties no apsūdzības un Ziedoņa Caunes kā amatpersonas vērtēšanas, kamēr nebūs saņemti izmeklēšanas ekspertīžu rezultāti saistībā ar notikumiem februārī Jelgavas novadā.

Ideja vākt parakstus radās 11.marta tautas sapulcē Jelgavas domē. Uz sapulci esot ieradušies daudzi novada iedzīvotāji un pauduši nosodījumu deputātiem.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Jelgavas novadā notikušas malumedības, kurās, iespējams, bija iesaistīti Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune un Ropažu mežniecības mežzinis Jānis Ozoliņš.

Komentāri (21)

Agnese Lûse 04.04.2011. 14.32

Prieks par Jelgavas novadniekiem,kas to vietā,lai virtuvē jeb jeb delfu komentāros čīkstēt,drosmīgi ņem lietu savās rokās un rīkojas !

+4
0
Atbildēt

0

kdaljajev 04.04.2011. 15.27

Izskatās,ka pat nošautās stirnas liecība tiesā tiktu pārsūdzēta visās instancēs.Jāgaida vien būs jelgavniekiem nākošās vēlēšanas.

+2
0
Atbildēt

0

austrisv 04.04.2011. 19.22

Man arī prieks, ka Jelgavas novada iedzīvotāji saceļas pret viņu Caunes nenormālo asinskāri. Nu nevajag šim vecim to gaļu, bet tikai slepkavot.
Nost tādus mežziņus un arī domes priekšsēžus, kā Cauni.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu